Politifolk frikjennes for drapet på Eric Torell (20)

I dag besluttet tingretten i Stockholm at de tre politibetjentene som har vært tiltalt i saken, frikjennes.

SKUTT OG DREPT: To politimenn er siktet for drapet på Eric Torell (20). Politiet trodde Eric var bombemann. Video: Expressen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Drapet på Eric Torell rystet Sverige. Den 20 år gamle mannen med Downs syndrom og autisme ble skutt og drept av politiet 2. august i fjor.

Tre politibetjenter ble tiltalt i saken, og rettssaken startet 3. september. I dag, altså én måned seinere, ble de tre frikjent i tingretten i Stockholm. Det skriver Expressen.

Derfor frikjennes de

Ifølge retten har det ikke vært mulig å fastslå rekkefølgen på skuddene og Eric Torells bevegelsesmønster. Det har heller ikke vært mulig å fastslå 20-åringens posisjon da han ble truffet av skuddene, skriver avisa.

Tingretten mener også at det er urimelig å kreve at politibetjentene for hvert skudd skulle vurdere om de hadde hjemmel for å skyte. Videre heter det i dommen at gjerningen ikke har vært «åpenbart uforsvarlig», og at det ikke er bevist at politisjefen handlet «i strid med tydelige handlingsregler».

Tingretten slår fast at de to politibetjentene som skjøt befant seg i det de trodde var en nødssituasjon, skriver Aftonbladet.

25 skudd

I morgentimene 2. august hadde Torell sneket seg ut av sin fars leilighet. Med seg hadde han en lekepistol. Så ble politiet varslet om at en væpnet mann som tidligere hadde truet politifolk oppholdt seg i samme område.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer