Politifolk i New York tar bilder av hjemløse og poster dem på nettet

Vil vise hvor ille det er blitt.

VIL VISE FRAM FORFALLET: Ed Mullins, leder for fagforeningen Sergeants Benevolent Association (SBA) i New York, har sendt ut et brev til medlemmene der han oppfordrer betjentene og deres familier til å ta bilder av de hjemløse og tiggerne på fritida. Foto: Sergeants Benevolent Association
VIL VISE FRAM FORFALLET: Ed Mullins, leder for fagforeningen Sergeants Benevolent Association (SBA) i New York, har sendt ut et brev til medlemmene der han oppfordrer betjentene og deres familier til å ta bilder av de hjemløse og tiggerne på fritida. Foto: Sergeants Benevolent Association Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ei gruppe politifolk i New York har sett seg lei på det økende antallet hjemløse og tiggere i metropolen. Derfor har de nå begynt å ta bilder av de underprivilegerte og poste dem på nettet, skriver CBS News.

Rundskriv Ed Mullins, leder for fagforeningen Sergeants Benevolent Association (SBA), har sendt ut et brev til medlemmene der han oppfordrer betjentene og deres familier til å ta bilder av de hjemløse og tiggerne på fritida. Hensikten, skriver han, er å vise «en by i forfall».

Bilder strømmer inn til SBAs side på sosiale medier. De viser tiggere og uteliggere i ymse situasjoner - sovende på pizzaesker, tiggende fra bilister i lyskryss eller sittende med kopper på fortauet.

- Vi kan ikke ha mengder av hjemløse som tigger på gata, folk som gjør fra seg på steder de ikke burde. Det er ikke rett overfor dem vi representerer, dem vi tjener, sier Bob Ganley i SBA til TV-stasjonen 1010 WINS.

Målet er at det innsamlede materialet skal ligge til grunn for et brev til New Yorks myndigheter, ifølge New York Post.

SBA-leder Mullins er en sterk kritiker av borgermester Bill Blasio (D) og mener politikerne og politiledelsen har spilt fallitt, stilt overfor det økende antallet uteliggere og flere drap. Dette mener han river ned bildet av New York som den tryggeste storbyen i USA - et rykte det tok flere tiår å endre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer