<strong>VIL VISE FRAM FORFALLET:</strong> Ed Mullins, leder for fagforeningen Sergeants Benevolent Association (SBA) i New York, har sendt ut et brev til medlemmene der han oppfordrer betjentene og deres familier til å ta bilder av de hjemløse og tiggerne på fritida. Foto: Sergeants Benevolent Association
VIL VISE FRAM FORFALLET: Ed Mullins, leder for fagforeningen Sergeants Benevolent Association (SBA) i New York, har sendt ut et brev til medlemmene der han oppfordrer betjentene og deres familier til å ta bilder av de hjemløse og tiggerne på fritida. Foto: Sergeants Benevolent Association Vis mer

Politifolk i New York tar bilder av hjemløse og poster dem på nettet

Vil vise hvor ille det er blitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ei gruppe politifolk i New York har sett seg lei på det økende antallet hjemløse og tiggere i metropolen. Derfor har de nå begynt å ta bilder av de underprivilegerte og poste dem på nettet, skriver CBS News.

Rundskriv Ed Mullins, leder for fagforeningen Sergeants Benevolent Association (SBA), har sendt ut et brev til medlemmene der han oppfordrer betjentene og deres familier til å ta bilder av de hjemløse og tiggerne på fritida. Hensikten, skriver han, er å vise «en by i forfall».

Bilder strømmer inn til SBAs side på sosiale medier. De viser tiggere og uteliggere i ymse situasjoner - sovende på pizzaesker, tiggende fra bilister i lyskryss eller sittende med kopper på fortauet.

- Vi kan ikke ha mengder av hjemløse som tigger på gata, folk som gjør fra seg på steder de ikke burde. Det er ikke rett overfor dem vi representerer, dem vi tjener, sier Bob Ganley i SBA til TV-stasjonen 1010 WINS.

<strong>LEDER:</strong> Ed Mullins, leder for SBA, går i bresjen for billedkampanjen. Foto: LOUIS LANZANO / POLARIS / NTB SCANPIX
LEDER: Ed Mullins, leder for SBA, går i bresjen for billedkampanjen. Foto: LOUIS LANZANO / POLARIS / NTB SCANPIX Vis mer

Målet er at det innsamlede materialet skal ligge til grunn for et brev til New Yorks myndigheter, ifølge New York Post.

SBA-leder Mullins er en sterk kritiker av borgermester Bill Blasio (D) og mener politikerne og politiledelsen har spilt fallitt, stilt overfor det økende antallet uteliggere og flere drap. Dette mener han river ned bildet av New York som den tryggeste storbyen i USA - et rykte det tok flere tiår å endre.

- Ikke politisk Kampanjen har fått navnet «Peek-a-Boo, We See You Too» («Titt tei, vi ser deg også»). Ganley framholder at det ikke er noe politisk ved kampanjen, men at målet er å holde byrådet og andre politikere ansvarlige, på samme måte som politiet blir holdt ansvarlige.

- Hver gang det skjer en konfrontasjon med politiet, tar publikum opp en mobil og filmer det, og det går live i alle mediekanalene, sier han.

SBA-leder Mullins går for øvrig hardt ut mot den foreslåtte «retten til å vite»-loven som forventes vedtatt i New York innen kort tid. Loven forbyr politiet å ransake en mistenkt uten samtykke når det ikke foreligger skjellig grunn til mistanke.

- Utrolig nok tenker ingen på en betjent som kjemper for livet, eller drar en forrykt person bort fra et uskyldig offer, sier fagforeningslederen.

Reaksjoner Reaksjonene på kampanjen er delte. Mange er fra før kritiske til New York-politiet og ser «Peek-a-boo, We See You Too» som enda et overgrep.

«Dette er idiotisk og forkastelig. SAB: I stedet for å henge ut New Yorks hjemløse, hvorfor hjelper dere dem ikke isteden?» skriver Michael Kurth på Twitter.

Det har i flere måneder vært en stemning blant New York-politiet at noe må gjøres. I forrige måned, i et intervju med magasinet City & State, understreket byens politimester Bill Bratton viktigheten av å håndtere såkalte livskvalitsproblemer før de utvikler seg til å bli enda større.

Brattons plan er å lære opp 10 000 betjenter til å møte aggressive hjemløse og tiggere, gjerne i samarbeid med helsepersonell og sosialarbeidere.

I forrige uke lanserte borgermester Bill de Blasio en plan for å hanskes med mentalt syke og voldelige hjemløse. Dette skjedde samme dag som en undersøkelse avslørte at bare 33 prosent av newyorkerne mener de har bra eller veldig bra livskvalitet, det laveste tallet målt av statistikkselskapet Quinnipiac noensinne.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer