ETTERFORSKES: Politiet undersøkte i dag stedet der en stjålet ATV tidlig lørdag morgen kolliderte med et gjerde på en gangbro, og hvor føreren ble funnet i bunnen av en ur. 
Foto: Stein Larsen / Agderposten / Scanpix
ETTERFORSKES: Politiet undersøkte i dag stedet der en stjålet ATV tidlig lørdag morgen kolliderte med et gjerde på en gangbro, og hvor føreren ble funnet i bunnen av en ur. Foto: Stein Larsen / Agderposten / ScanpixVis mer

Politifolk meldte ikke fra om biljakt

Avhørt lørdag kveld etter ATV-dødsulykken i Lillesand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Politifolkene som var involvert i biljakten i Lillesand, ble avhørt lørdag kveld. Patruljen meldte ikke fra at de forfulgte et kjøretøy, bekrefter politiet.

En 44 år gammel mann døde lørdag morgen etter å ha stukket av fra politiet.

Ulykken skjedde da ATV-kjøretøyet han kjørte traff autovernet på en bru. Mannen ble kastet av og landet i en elv. Han ble senere funnet i elva et lite stykke fra ulykkesstedet.

Operasjonssentralen ble først varslet i etterkant av ulykken. Spesialenheten for politisaker startet lørdag kveld arbeidet med å undersøke hendelsesforløpet.

- Vi har startet avhør og har også fått overlevert logger og samtaledata mellom patruljen og operasjonssentralen, sier Einar Dregebø, som er leder for Spesialenheten for politisaker i Vest-Norge, til NTB.

- Kan ha sklidd på sand

ATV-en som den nå avdøde mannen kjørte, skal ha blitt stjålet fra nabokommunen Iveland sist september.

Ifølge de første meldingene meldte en politipatrulje klokken 06.05 om at den hadde fulgt en uregistrert ATV i Lillesand. Politibilen fulgte etter med blålys og sirener, men ATV-en stakk av, skriver Agderposten. Politiet fant kort tid etter kjøretøyet, men ikke sjåføren, på en bru.

Kriminaltekniker Lars Gustav Engemyr sier til fvn.no at det er sannsynlig at firehjulingen har sklidd på sand som har ligget på asfalten og at dette har medvirket til ulykken. Han påpeker at en ATV har dårlige kjøreegenskaper i høy fart på asfalt, blant annet fordi den har myke dekke beregnet på best mulig fremkommelighet i terrenget.

Identiteten bekreftet

Politiet i Agder fikk lørdag ettermiddag bekreftet avdødes identitet.

- Vi kjenner identiteten, men har ennå ikke fått varslet alle de pårørende. Vi ønsker derfor ikke å gå ut med flere detaljer, sier operasjonsleder Per Lauvnes.

Alt øvrig arbeid med etterforskningen er overlatt til Spesialenheten for politisaker.

- Vi vil se på informasjon fra alle politifolk som var operativt involvert. I tillegg venter vi på opplysninger fra tekniske undersøkelser av kjøretøyet. Ulykkesgruppen til Statens vegvesen er også varslet, og vi venter også rapport fra dem, sier Dregebø.

Etterforskningen vil pågå gjennom påskehelgen. Dregebø mener imidlertid at Spesialenheten allerede begynner å få oversikt over hva som skjedde.

- Vi begynner å få et rimelig bilde av dette. Men fortsatt gjenstår avhør og innhenting av en del opplysninger, sier han.


(NTB)