Politifolk misbruker dop og ID-kort

Britisk politi avslørt i hemmelig rapport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En hemmelig rapport om politiet i London slår fast at stadig flere bruker dop i fritiden. Og ikke bare det:

I rapporten som er laget av en intern granskingsenhet i New Scotland Yard, står det at politimenn i Stor-London i økende grad misbruker ID-kort og tilbringer fritid med kriminelle.

«Dop- og alkoholmisbruk blant ansatte er en betydelig trussel i forhold til tilliten blant folk, spesielt i situasjoner der sikkerhet er kritisk. Opplysninger viser at misbruk av ulovlige stoffer blant ansatte har økt noe, med cannabis og kokain som de foretrukne».

Flere andre handlinger vekker grunn til bekymring. Blant annet tar rapporten opp tilfeller av vold i hjemmet, seksuelle angrep i fritiden, misbruk av det nasjonale datasystemet og bruk av adgangskort både av aktive og pensjonerte tjenestemenn, ifølge Daily Telegraph.

Politiflause

Funnene i rapporten tas svært alvorlig. Så alvorlig at da rapporten ble lagt ut på nettet i januar ved en feil, ble den raskt trukket tilbake. Som forsvar for å holde rapporten hemmelig sier en offentlig talsmann for Scotland Yard:

- Politiet i Stor-London anser at det ville være en mer åpen og produktiv diskusjon om funnene i et internt forum.

En annen talsmann sier at de aller fleste av politifolkene i London er hardtarbeidende og profesjonelle.

UTRO TJENERE: Politimenn i Stor-London som bruker dop i fritiden foretrekker kokain og cannabis, ifølge rapport fra det britiske Kripos, New Scotland Yard. Illustrasjonsbilde Scanpix
UTRO TJENERE: Politimenn i Stor-London som bruker dop i fritiden foretrekker kokain og cannabis, ifølge rapport fra det britiske Kripos, New Scotland Yard. Illustrasjonsbilde Scanpix Vis mer

Overvåking mot korrupsjon

Flere tiltak er eller vil bli iverksatt for å bekjempe tendensene som rapporten beskriver.

Blant annet har London-politiets overvåking av de ansattes e-post og internettbruk, ført til færre misbruk av opplysninger og informasjonslekkasjer.

Rapporten viser til at økonomiske forhold som for eksempel gjeld, kan føre til risiko for korrupsjon.

I 2003 antok det britiske innenriksdepartementet at opptil 2000 polititjenestemenn og andre ansatte i politiet «potensielt kunne være korrupte.»