- Politifolk mobber kolleger som jobber

Politiforbundets kamp for høyere lønn skaper bitre konflikter innad i politiet. Politifolk som frivillig jobber overtid mobbes av kolleger.

BITRE KONFLIKTER: I striden som nå pågår i politiet, mobbes de som jobber frivillig overtid, hevder flere. Her fra en demonstrasjon til Stortinget.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
BITRE KONFLIKTER: I striden som nå pågår i politiet, mobbes de som jobber frivillig overtid, hevder flere. Her fra en demonstrasjon til Stortinget. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiforbundets kamp for høyere lønn skaper bitre konflikter innad i politiet. Politifolk som frivillig jobber overtid mobbes av kolleger.

Grove karakteristikker, sjikanerende e-poster og regelrette utfrysningsteknikker rammer politifolk som ikke helt og fullt støtter opp om Politiets Fellesforbunds strid mot Justisdepartementet, skriver Dagsavisen.

Polititjenestemenn som velger å jobbe frivillig overtid opplever å få gule lapper i posthyllene sine, som et forvarsel fra kolleger om at rødt kort blir det neste, skriver avisen.

Rektor Hans Petter Sjøvold ved Politihøgskolen forteller at politistudenter har fått skarpe reaksjoner fra kolleger når de har satt seg på overtidslister.

- De har fått beskjed om at det kan få konsekvenser for jobb senere, sier han.

Politijuristene har fått flere henvendelser fra polititjenestemenn som er blitt sjikanert og stemplet som illojale fordi de ønsker å jobbe overtid.

- De kalles judas eller tilsvarende i tekstmeldinger, sier leder i Politijuristene, Curt A. Lier.

Lederen for Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen oppfordrer medlemmene til å bruke hodet, og ikke la frustrasjon og følelser styre.

- Det har vært noen tilfeller som jeg oppfatter som ren mobbing. Sånn skal vi ikke ha det. Det er uverdig og noe jeg reagerer sterkt på. Selv om vi er inne i en tøff kamp så skal man som polititjenestemann oppføre deg anstendig, sier Johannessen til Dagsavisen.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer