Politifolk på Hawaii har lov til å ha sex med prostituerte

Som ledd i etterforskning. Nå risikerer de å miste retten.

HOVEDSTAD: Honolulu er hovedstad i delstaten Hawaii. Til nå har byens undercover-etterforskere hatt anledning til ustraffet å ha sex med prostituerte. Foto: DANIEL RAMIREZ / CREATIVE COMMONS
HOVEDSTAD: Honolulu er hovedstad i delstaten Hawaii. Til nå har byens undercover-etterforskere hatt anledning til ustraffet å ha sex med prostituerte. Foto: DANIEL RAMIREZ / CREATIVE COMMONS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Prostitusjon er forbudt i den amerikanske delstaten Hawaii - men ikke for politifolk, viser det seg. En lenge ukjent bestemmelse i loven tillater nemlig etterforskere å kjøpe sex uten å bli straffeforfulgt, skriver nyhetsbyrået AP.

Stemte imot Årsaken til at lovunntaket kommer opp nå, er at lovgivere i delstaten drøfter å avskaffe bestemmelsen, som er myntet på etterforskere som jobber under dekkidentitet. Etter en opphetet debatt stemte representanthuset i går for å beholde unntaket. I dag skal delstatssenatet behandle spørsmålet.

Politiet selv har argumentert iherdig for fremdeles å ha adgang til å ha sex med prostituerte. De sier de trenger lovbeskyttelsen for å fange kriminelle, og framholder at strenge interne regler hindrer ordningen i å bli misbrukt.

- Alle anklager om misbruk blir etterforsket, og passende straffetiltak blir gjennomført, sier polititalskvinne Michelle Yu.

Og politiets interne regelsett bør forbli hemmelig, ifølge poiltioverbetjent Jerry Inouye.

- Dersom mistenkte prostituerte, halliker og andre personer har innsikt i denne informasjonen, vil de vite hvor langt en politimann kan gå og ikke, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer