Politifolk skadd i nye opptøyer

Fire politifolk kom til skade, da det sent torsdag kveld brøt ut nye uroligheter i Nord-Irlands hovedstad Belfast. Både protestantiske og katolske ungdommer skal ha deltatt i opptøyene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ungdommene kastet brannbomber, tomflasker og stein mot politiet, meldte den britiske rikskringkastingen BBC. Tre politifolk fikk lettere skader i Springfield Road-området i Vest-Belfast, mens en fjerde ble skadd i Ardoyne-området nord i byen.

Natt til torsdag ble Nord-Belfast herjet av de verste gatekampene på tre år, og til sammen 39 politifolk skadd. Uroen torsdag kveld skal ikke ha vært like omfattende eller voldsom, sa talsmenn for politistyrken RUC til BBC.

Tidligere på kvelden eksploderte en hjemmelaget bombe i hagen til en katolsk familie i Belfast, opplyste talsmennene. Etter dette rømte flere protestantiske familier fra sine hjem, av frykt for katolske gjengjeldelsesaksjoner.

Politikere i Belfast og London gjorde torsdag nye forsøk på å redde fredsprosessen i Nord-Irland. Lederen for provinsens selvstyre, fredsprisvinneren David Trimble, truer med å gå av, hvis ikke den forbudte irske republikanske hær IRA går med på å la seg avvæpne.

(NTB)