Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politifolk skutt og påkjørt i USA

Situasjonen er uoversiktlig.

- HERREGUD: Flere politifolk er skutt og/eller påkjørt i separate hendelser en rekke steder i USA. Reporter: Emilie Rydning. Video: Twitter / Dagbladet TV Vis mer

Flere politifolk er skutt og/eller påkjørt i separate hendelser en rekke steder i USA i morgentimene.

Hendelsene skjer samtidig med opptøyer etter at George Floyd døde etter politivold, men det er uklart i hvilken grad de har sammenheng med opptøyene.

SKUTT: Den lokale TV-kanalen 8 News Now melder at en politimann fra US Marshals er omkommet etter å ha blitt skutt i hodet. Programleder: Emilie Rydning. Video: Dagbladet TV Vis mer

Skutt i hodet

To skyteepisoder meldes i Las Vegas. Ifølge TV-kanalen 8 News Now er en politimann fra US Marshals - en føderal enhet bl.a. med ansvar for fangetransport og bevoktning av rettsbygninger - er omkommet etter å ha blitt skutt i hodet.

Samtidig meldes det om en skyteepisode nr. 2 med en polititjenestemann involvert - utenfor Circus Circus Casino.

En politimann er påkjørt i The Bronx i New York, melder NBC-reporter Myles Miller på Twitter.

Ifølge Millers opplysninger undersøkte politimannen meldinger om innbrudd, og ble truffet av en bil som dro fra stedet etter påkjørselen.

Politimannen overlevde og er i alvorlig, men stabil tilstand, ifølge reporteren.

TALTE TIL FOLKET: - Dette er ikke fredelige demonstrasjoner, dette er terror. Det sa USAs president Donald Trump i en tale natt til tirsdag 2. juni. Video: Dagbladet TV og AP Vis mer

Skyting i St. Louis

Fire betjenter meldes skutt i sentrum av St. Louis i Missouri.

Politifolkene er blitt fraktet til sykehus. Alle er ved bevissthet og puster. Skadene anses ikke som livstruende, opplyser politiet på Twitter.

Foreløpig er ingen blitt pågrepet for hendelsen. Politiet rapporter at deres betjenter fortsatt blir beskutt i sentrum av byen.

- En eller annen feiging har avfyrt skudd mot våre politibetjenter, heldigvis er de i live, sier en gråtkvalt politisjef John Hayden jr.

- Jeg blir helt målløs av dette. Vi må be for byen vår, og for disse betjentene. Jeg klarer ikke å beskrive følelsene mine nå. Jeg forstår ikke hva det er som foregår, sier politisjefen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!