Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Politifolk står bak hver femte forbrytelse i Venezuela

Nesten hver femte forbrytelse i Venezuela blir begått av politifolk, hevder innenriksministeren i landet, Tarek El Aisammi.

PROTESTERER MOT VOLD: En kvinne demonstrerer mot den voldelige kriminaliteten i Caracas 20. juni i år.  Politifolk står bak mange av forbrytelsene i Venezuela. Foto: Ariana Cubillos
PROTESTERER MOT VOLD: En kvinne demonstrerer mot den voldelige kriminaliteten i Caracas 20. juni i år. Politifolk står bak mange av forbrytelsene i Venezuela. Foto: Ariana Cubillos Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Nesten hver femte forbrytelse i Venezuela blir begått av politifolk, hevder innenriksministeren i landet, Tarek El Aisammi.

Uærlige og korrupte politifolk står for mellom 15 og 20 prosent av alle forbrytelser som begås i det latinamerikanske landet, blant annet kidnappinger og drap, opplyser El Aisammi.

Myndighetene i Venezuela sluttet for flere måneder siden å offentliggjøre drapsstatistikk, men uoffisielle tall fra mediene i landet viser at det nå skjer rundt 50 drap i uka i Caracas.

Drapsraten i Venezuelas hovedstad er i så fall 100 per 100.000 innbygger, og dette er elleve ganger så høyt som gjennomsnittet ellers i verden.

President Hugo Chávez har erklært krig mot kriminalitet, som han omtaler som revolusjonens fiende. En ny politistyrke blir nå satt inn, og den nye styrken skal være direkte underlagt justisdepartementet.

- Vi må organisere oss selv bedre, akkurat som i krig, sier Chávez.

NTB


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media