Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politifolk vendte igjen ryggen til New Yorks borgermester

Minnet sin drepte kollega.

RYGG MOT BORGERMESTER:  Til tross for at politimennene i New York ble oppfordret til ikke å snu ryggen til borgermester Bill de Blasio, gjorde mange hundre nettopp det under kollegaens bisettelse i dag. Foto: Shannon Stapleton/Reuters/Scanpix
RYGG MOT BORGERMESTER: Til tross for at politimennene i New York ble oppfordret til ikke å snu ryggen til borgermester Bill de Blasio, gjorde mange hundre nettopp det under kollegaens bisettelse i dag. Foto: Shannon Stapleton/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere tusen politifolk deltok i dag i sin drepte kollegas bisettelse i New York. Flere av dem vendte igjen ryggen til borgermester Bill de Blasio.

Et hav av blåkledde politifolk samlet seg i gatene utenfor et begravelsesbyrå i Brooklyn til minneseremonien for Wenjian Liu (32), som ble skutt og drept sammen med sin partner Rafael Ramos (40) 20. desember.

De brutale drapene, utført av en svart amerikaner som sier han gjorde det for å hevne drap utført av politi på afroamerikanere, rystet New York.

Da Ramos ble stedt til hvile forrige uke, snudde flere hundre av hans kolleger seg og sto med ryggen til da de Blasio holdt sin minnetale.

I forkant av dagens bisettelse oppfordret New Yorks politisjef Bill Bratton innstendig politibetjentene om å la være å gjenta protesten. De aller fleste av dem som hadde møtt opp for å minnes Liu, så ut til å respektere bønnen. Men ifølge BBC valgte flere hundre å vende ryggen til videoskjermen som var satt opp, da borgermesteren begynte å tale.

De Blasio har møtt massiv kritikk i kjølvannet av dobbeltdrapet, og lederen for NYPDs politiforening har anklaget borgermesteren for å ha bidratt til å skape et politisk klima som førte til angrepet mot de to politimennene.
(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook