<strong>DE SIKTEDE:</strong>  Fem politimenn og en politikvinne er sikta i forbindelse med drapet på Freddie Gray i Baltimore i USA. Øverst, fra venstre: Ceaser Goodson, Garrett Miller og Edward Nero. Nederst, fra venstre: William Portner, Brian Rice og Alicia White. Foto: PA/Baltimore Police Department
DE SIKTEDE: Fem politimenn og en politikvinne er sikta i forbindelse med drapet på Freddie Gray i Baltimore i USA. Øverst, fra venstre: Ceaser Goodson, Garrett Miller og Edward Nero. Nederst, fra venstre: William Portner, Brian Rice og Alicia White. Foto: PA/Baltimore Police Department Vis mer

Politifolka som er siktet for drapet på Freddie Gray er løslatt mot kausjon

Fikk lavere kausjon enn en 18-åring som deltok i opptøyene i Baltimore.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går ble det kjent at seks politifolk er siktet i forbindelse med Freddie Grays dødsfall i Baltimore. Den alvorligste siktelsen tas ut mot føreren av politibilen som ble brukt da Gray ble pågrepet.

Politimannen siktes for drap, uaktsomt drap, overgrep og maktmisbruk. Tre andre politifolk er siktet for drap. De fire er løslatt mot en kausjon på nærmere 2,7 millioner kroner, skriver The Guardian.

Ytterligere to politifolk er siktet for overgrep og maktmisbruk, og har blitt løslatt mot en kausjon på om lag 1,9 millioner kroner.

- Vanvittig Det står i sterk kontrast til kausjonen som ble satt for en av dem som ble arrestert for opptøyene i Baltimore. The Guardian kunne denne uka avsløre kausjonen til den 18 år gamle Allen Bullock, som ble siktet for blant annet opptøyer og hærverk, ble satt til 3,8 millioner kroner, som familien ikke har råd til å betale.

Bullocks advokat sier til The Guardian at det er «vanvittig» at en tenåring, som er siktet for første gang, skal få satt et kausjonsbeløp på 1,1 millioner kroner mer enn politifolka som er sikta for drapet på Gray.

Advokaten til de seks politifolka sier at «de ikke har gjort noe galt» etter at siktelsene ble kjent, melder BBC. Han sier de har «handlet fornuftig og fulgt prosedyrene hele veien».

- Ulovlig pågripelse Siktelsene ble kunngjort på en pressekonferanse fredag, og nyheten ble mottatt med jubel og lettelse i Baltimore.

- Vi mener det er tilstrekkelig grunnlag for å ta ut siktelser. Avgjørelsen er basert på konklusjoner av vår omfattende, grundige og uavhengige gransking, samt legeundersøkelser som slår fast at Grays dødsfall var et drap, sa statsadvokat Marilyn Mosby pressekonferansen.

Mosby mener politifolkene «ulovlig pågrep» Gray ettersom «det ikke var begått noe lovbrudd». Hun oppfordret fredag demonstrantene i byen til å beholde roen, og slo fast at etterforskningen av saken fortsetter.

Baltimore-politiets fagforening er uenig i avgjørelsen, ifølge nyhetsbyrået AP. Fagforeningen mener politifolkene bare gjorde jobben sin og at de ikke var ansvarlig for at 25-åringen døde.

Livstruende nakkeskader Gray ble pågrepet i Baltimore 12. april. Ifølge påtalemyndigheten ble han påført livstruende nakkeskader da han ble slengt inn i politibilen iført håndjern.

Påtalemyndigheten mener politifolkene overså Grays spørsmål om medisinsk tilsyn ved minst to anledninger etter pågripelsen. Grey døde 19. april. Selve pågripelsen ble filmet.

En lege som undersøkte Gray, mener at skadene hans skyldtes at han ble slengt inn i politibilen og trolig brakk nakken. Skader i hodet hans kan være forårsaket av en bolt bakerst i bilen.

<strong>JUBLER:</strong>  Folk i Baltimore jubler over at seks politifolk blir siktet i forbindelse med drapet på Freddie Gray. Foto: Eric Thayer / Reuters / NTB scanpix
JUBLER: Folk i Baltimore jubler over at seks politifolk blir siktet i forbindelse med drapet på Freddie Gray. Foto: Eric Thayer / Reuters / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer