Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politifolkene stjal penger, drev med menneskesmugling og hadde sex med fanger

Nå trekker Los Angeles-sheriffen seg etter 48 års tjeneste.

GÅR AV: Los Angeles-sheriff Lee Baca kunngjorde i dag at han går av som sheriff i slutten av denne måneden. Foto: Reuters/Kevork Djansezian/NTB Scanpix
GÅR AV: Los Angeles-sheriff Lee Baca kunngjorde i dag at han går av som sheriff i slutten av denne måneden. Foto: Reuters/Kevork Djansezian/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg ser ikke meg selv som framtiden. Jeg ser meg selv som en del av fortiden.

Det sa Los Angeles-sheriff Lee Baca (71) da han kunngjorde at han vil slutte som sheriff og pensjonere seg i slutten av januar, melder LA Times. Baca takket for seg etter 48 års tjeneste for Los Angeles County Sheriff's Department, der han de siste 15 årene har vært sheriff.

Sheriff-kontoret er et av USAs største, og opererer i en region med nesten 10 millioner innbyggere.

Rammet av skandaler Sheriffkontoret har den siste tida vært svært preget av en rekke skandaler. Lørdag omtalte Dagbladet at flere ansatte ved kontoret anklages for alvorlig kriminalitet.

Blant annet skal en ha vært involvert i menneskesmugling, mens en annen skal ha kidnappet eks-kjæresten og overfalt henne med våpen. En annen skal ha forsøkt å smugle inn heroin i en burrito til en ansatt, og en skal ha brukt brukt politiets helikopter for egne ærender.

Flere av sakene dreier seg dessuten om mishandling av fanger og korrupsjon.

Negativ oppmerksomhet Den avtroppende LA-sheriffen gjorde imidlertid klart at de siste skandalene ikke er eneste årsak til at han nå trekker seg, men sier at avgjørelsen er av hensyn til sheriff-kontoret.

- Jeg trekker meg på mine egne premisser. Årsaken til at jeg gjør det er mange, de fleste personlige og private, sa Baca.

Baca gjentok ifølge LA Times flere ganger at den kommende valgkampen om sheriff-posten allerede har brakt negativ oppmerksomhet til kontoret.

Historisk lite kriminalitet Til tross for gjentatte spørsmål under pressekonferansen ga Baca aldri et klart svar på om skandalene den siste tida var den utløsende årsaken til at han nå trekker seg.

Under Baca har kriminaliteten i Los Angeles falt til et rekordlavt nivå, og det er også noe han dro fram som sin største bragd - men var noe han også ga sine underordnere ære for.

- De har tjenestegjort med ytterste integritet og profesjonalitet som har ført til nok et år med historisk lite kriminalitet. Etter min mening er dette Sheriff-kontoret den beste politimyndigheten i verden, sier Baca.

SKANDALEPREGET: Lee Baca (71) har ledet et skandalerammet sheriff-kontor den siste tida. Baca sier at han går av av hensyn til kontoret. Foto: AP Photo/Nick Ut/NTB Scanpix
SKANDALEPREGET: Lee Baca (71) har ledet et skandalerammet sheriff-kontor den siste tida. Baca sier at han går av av hensyn til kontoret. Foto: AP Photo/Nick Ut/NTB Scanpix Vis mer