Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politifolkene var med i narkokartell - nå kan de gå fri på grunn av saksbehandlingsfeil

Hjalp til med heroinsmugling fra Mexico, ifølge påtalemyndigheten.

KAN GÅ FRI: Fengselsbetjent Marcella Hernandez, politibetjent Alfredo Navarrette og fengselsbetjent Sylvia Najera.
KAN GÅ FRI: Fengselsbetjent Marcella Hernandez, politibetjent Alfredo Navarrette og fengselsbetjent Sylvia Najera. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En svært oppsiktevekkende narkotikasak har de siste årene bragt skam over sheriffkontoret i Mariopa County i Arizona, USA:

Tre ansatte i politi- og fengselsvesenet i Mariopa ble arrestert i 2011, siktet for å ha vært med i en kriminell organisasjon som smuglet narkotika - for det meste heroin - over grensa fra Mexico.

De tre er også siktet for å ha hjulpet til med å hvitvaske narkosmuglernes penger.

Smuglerringen skal ha hatt forbindelser med det mektige Sinaola-kartellet.

Men nå ser det ut til at hele saken mot politifolkene, og i alt 14 andre tiltalte og dømte, må frafalles.

TILTALT: Politibetjent Alfredo Navarrette var del av en elitestyrke som jobbet med å bekjempe smugling langs grensa mellom USA og Mexico. Ifølge påtalemyndigheten var han samtidig i lomma på et narkokartell. Nå blir tiltalen mot ham droppet på grunn av saksbehandlingsfeil. Foto: AP Photo/Maricopa County Sheriff
TILTALT: Politibetjent Alfredo Navarrette var del av en elitestyrke som jobbet med å bekjempe smugling langs grensa mellom USA og Mexico. Ifølge påtalemyndigheten var han samtidig i lomma på et narkokartell. Nå blir tiltalen mot ham droppet på grunn av saksbehandlingsfeil. Foto: AP Photo/Maricopa County Sheriff Vis mer

Grunnen er at påtalemyndigheten angivelig har glemt å levere inn en søknad om elektronisk overvåkning i saken, skriver Associated Press.

Dermed faller sakens viktigste beviser bort.

- Vår skyld Søknaden om å bruke telefonavlytting i saken ble aldri levert inn til retten. Påtalemyndigheten tar skylda for blemmen.

- Dette er vår skyld. Det er vår jobb som påtalemyndighet at vi kommer med all nødvendig dokumentasjon til retten når vi søker tillatelser, sier statsadvokat Bill Montgommerey til The Arizona Republic.

Uten bevisene som framkommer i telefonavlyttingen, har ikke påtalemyndigheten annet valg en å droppe saken mot de tre siktede politifolkene.

Mandag ba de dommeren i saken om å frafalle tiltalen mot de tre politifolkene og tre andre, blant dem gjenglederen, som skal være tilknyttet med Sinaola-kartellet.

De må også omgjøre dommene til elleve andre som allerede har erkjent straffskyld i saken. Noen av disse har allerede sonet dommene sine, mens andre fortsatt sitter i fengsel.

Gravid med gjenglederen Den tidligere politibetjenten Alfredo Aguirre Navarrette, som var del av en elitepatrulje som voktet grensa til Mexico, anklages for selv å ha kjørt smuglerbiler, hvitvasking av penger, og for å ha gitt politiinformasjon til medlemmer av narkokartellet.

TILTALT: Fengselsbetjenten Marcella Hernandez er tiltalt for hvitvasking av narkosmuglernes penger. Da hun ble arrestert var hun gravid med lederen i smuglerorganisasjonen. Tiltalen mot henne frafalles Foto: AP Photo/Maricopa County Sheriff
TILTALT: Fengselsbetjenten Marcella Hernandez er tiltalt for hvitvasking av narkosmuglernes penger. Da hun ble arrestert var hun gravid med lederen i smuglerorganisasjonen. Tiltalen mot henne frafalles Foto: AP Photo/Maricopa County Sheriff Vis mer

Han er også anklaget for å ha drevet med menneskesmugling. Under en ransaking i huset hans, fant politiet ut at det bodde illegale immigranter der.

De to fengselsbetjentene Marcella Marie Hernandez og Sylvia Rios Najera er begge anklaget for hvitvasking i saken. Hernandes var gravid da hun ble pågrepet. Den angivelige lederen av smulgerringen er barnets far.

TILTALT: Fengselsbetjent Sylvia Najera er også tiltalt for hvitvasking av narkopenger. Tiltalen mot henne frafalles. Foto: AP Photo/Maricopa County Sheriff
TILTALT: Fengselsbetjent Sylvia Najera er også tiltalt for hvitvasking av narkopenger. Tiltalen mot henne frafalles. Foto: AP Photo/Maricopa County Sheriff Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media