Vil ha kontantfritt Norge innen 2030

Politiforbund: Bra med færre kontanter

- En enormt lang vei å gå. 

VIL BEKJEMPE KRIMINALITET: Politiets Fellesforbund er positive til Høyres forslag om et kontantfritt samfunn. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
VIL BEKJEMPE KRIMINALITET: Politiets Fellesforbund er positive til Høyres forslag om et kontantfritt samfunn. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre åpner for å fase ut bruken av kontanter i butikk allerede fra neste år, og ønsker et kontantfritt samfunn innen 2030. Et godt forslag, mener Politiets Fellesforbund.

Det kan være et godt bidrag i kampen mot arbeidskriminalitet, mener de.

Forbundets leder Sigve Bolstad peker på at svart økonomi og arbeidslivskriminalitet er et økende problem som tapper samfunnet og fellesskapet for store pengesummer.

– Det er en enormt lang vei å gå for å bekjempe dette. Derfor må man tenke på noen alternativer, og i så måte tror vi at forslaget fra Høyre kan være ett av flere bidrag for å bekjempe dette, sier han til NTB.

– I tillegg vil det gjøre noe med tryggheten og sikkerheten i samfunnet, mener Bolstad.

Med færre kontanter i omløp vil pengeoverføringer måtte foregå på en måte som er mer synlig og dermed enklere å drive kontroll med for både politi og skattemyndigheter, understreker han.

(NTB)