Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiforbund vil ha statlige tolker

Politiets Fellesforbund mener tolketjenestene hos politiet og domstolene er så dårlige at det bør opprettes et nasjonalt tolkeregister med kvalitetskrav.

VIL HA GODKJENNING: Leder i Politiets Fellesorganisasjon Arne Johannesen. Foto: Therese Alice Sanne
VIL HA GODKJENNING: Leder i Politiets Fellesorganisasjon Arne Johannesen. Foto: Therese Alice Sanne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiforbundet mener at det må utvikles et felles kvalitetskrav og felles tolkesystem både i domstolene og politiet som man kan ha tillit til, skriver VG.

Forbundet foreslår at tolkeregningene må betales sentralt for å unngå forskjellsbehandling i de forskjellige politidistriktene.

«I dag tar ikke politiet seg tid til å varsle om tolker som ikke fungerer. Derfor er et register nødvending. Det bør gi en forpliktelse både til bruk, registrering, rapportering og evaluering», skriver leder av Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, i et brev til Justisdepartementet.

Departementet er i ferd med å sette ned en arbeidsgruppe som skal se på problematikken rundt tolketjenestene.

- Vi er i startgropen og har følgelig heller ingen forslag til endringer ennå, sier kommunikasjonssjef Gunnar A. Johansen i Justisdepartementet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media