OPPFORDRING: At politiet i Danmark er bevæpnet, reddet liv under terrorangrepene i København, mener Politiets Fellesforbund. De mener tiden er inne for permanent bevæpning av norsk politi.
Foto: Ola Torkelsson / TT / NTB scanpix
OPPFORDRING: At politiet i Danmark er bevæpnet, reddet liv under terrorangrepene i København, mener Politiets Fellesforbund. De mener tiden er inne for permanent bevæpning av norsk politi. Foto: Ola Torkelsson / TT / NTB scanpixVis mer

Politiforbundet: Bevæpningen av dansk politi reddet liv

Vil ha permanent bevæpning av norsk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At politiet i Danmark er bevæpnet, reddet liv under terrorangrepene i København, mener Politiets Fellesforbund. De mener tiden er inne for permanent bevæpning av norsk politi.

- Vårt hovedargument går på responstid. Ekstreme episoder og hendelser har sjelden noe forvarsel. Situasjonen i Danmark hadde ikke tillatt at man hadde et våpen nedlåst i et skrin i en politibil som sto utenfor, sier leder Sigve Bolstad i Politiets Fellesforbund til Adresseavisen.

Norges politilederforbund er uenig i Bolstads argumenter.

- Det er sjelden at politiet er på rett plass for å ta våpenet fra hofta når det skjer noe. Ofte har du tid til å bevæpne deg. Så er det fare for at bevæpning kan føre til at også kriminelle bevæpner seg, sier leder Jonny Nauste.

Justis- og beredskapsdepartementet opplyste fredag at våpeninstruksen for politiet endres midlertidig slik at Politidirektoratet kan beslutte bevæpning i inntil tre måneder. Samtidig forlenges den gjeldende bevæpningen fram til 12. april.

Det er den nye trusselvurderingen fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) som ligger bak den midlertidige bevæpningen. I den framheves politifolk som et spesielt utsatt terrormål.

(NTB)