Politiforbundet opprørt

Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund er opprørt over at den 20 år gamle jenta ikke fikk hjelp fordi politiet var på overtid. Johannessen mener at folk ikke kan være trygge på å få hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg blir opprørt, både på vegne av publikum som ikke får hjelpen de har krav på, og på vegne av politiet som kommer i en skvis, sier Johannessen til Dagbladet.

Svikter publikum

- Tilliten til politiet blir stilt alvorlig i fare når budsjetthensyn ikke gir rom for sånne prioriteringer.

Vi er en vakt- og beredskapsetat. Budsjettet er helt uforsvarlig i mange sammenhenger. Politikerne vet hvor ille situasjonen er i Politi-Norge, sier Johannessen.

- Er Haugaland og Sunnhordland politidistrikt verre enn andre?

- Det er ikke verre eller bedre der enn andre steder, men det er en skam at folk ikke kan være trygge.

- Økonomi irrelevant

Justisminister Odd Einar Dørum ville i går ikke kommentere skandalen. Ifølge informasjonssjef Kathrine Kjelland vil Dørum først bli orientert om saken av Politidirektoratet. Men i dag vil medlem i justiskomiteen, Jan Arild Ellingsen (Frp), be justisminsteren om å redegjøre for hvordan han i framtida vil hindre slike tragedier.

Politidirektør Ingelin Killengreen sier hun ikke kan kommentere omstendighetene fordi hun i går kveld ikke kjente saken godt nok. Men: - På et generelt basis er det slik at politiet selvsagt alltid skal rykke ut umiddelbart hvis det er fare for liv og helse. Det er ikke relevant å trekke inn diskusjoner om budsjett og økonomi i denne debatten. Hvis nødvendig vil man få nødvendig bistand fra Politidirektoratet, sier hun.