Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Politiførstebetjent lot venn låne politi-id

Politiførstebetjenten skal ifølge rapporten fra en politikvinne ha lånt ut sitt tjenestebevis til en venn. Mannen skal ifølge politikvinnen ha forklart at han brukte beviset for enklere å komme igjennom sikkerhetskontrollen på Gardermoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi undersøker forholdet, sier politimester Anstein Gjengedal, som ikke har sendt saken videre til SEFO.

Gjengedal vil selv se nærmere på saken.

Vanlig prosedyre i saker hvor politiansatte blir anklaget for kriminelle forhold, er at saken umiddelbart blir oversendt SEFO.

- Vi undersøker saken først. Vi sender ikke en sak til SEFO før vi vet at det er en SEFO-sak, sier politimester Anstein Gjengedal.

Tatt med politibevis

Mannen som ifølge rapporten fra polititjenestekvinnen ble avslørt med tjenestebeviset rundt halsen, utfører tjenester for Oslo-politiet.

Han har ifølge opplysninger fra ansatte i politiet tidligere delt leilighet med politiførstebetjenten.

Ifølge rapporten til politikvinnen skal hun ha avslørt mannen på Tanum asylmottak i Sandvika. Mannen, som årlig utfører tjenester for flere millioner kroner for politiet, forklarte ifølge politikvinnens rapport:

«... at han brukte politiførstebetjentens tjenestebevis, for enklere å komme igjennom sikkerhetskontrollen på Gardermoen.»

Flere vitner

Mannen som ifølge politikvinnens rapport hadde politiførstebetjentens personlige tjenestebevis rundt halsen, frakter asylsøkere for politiet.

Opplysninger fra ansatte i politiet bekrefter at mannen har monopol på å kjøre asylsøkere fra politiet til asylmottakene og frakte asylsøkere til og fra Oslo Lufthavn Gardermoen.

Dagbladet får bekreftet at oppgavene mannen utfører for politiet, aldri har vært ute på anbud. Dette kunne politimester Anstein Gjengedal i går ikke kommentere.

Dagbladet får også bekreftet at flere tjenestemenn ved en av politistasjonene uavhengig av hverandre har bekreftet at de ved en rekke anledninger har observert mannen med et polititjenestebevis rundt halsen. Mannen har aldri vært polititjenestemann.

Sikkerhetskontroll

Hvis rapporten fra den høyt betrodde polititjenestekvinnen og observasjonene til flere ansatte ved en politistasjon i Oslo er korrekt, har mannen fritt kunnet passere sikkerhetskontrollen på Gardermoen med polititjenestebeviset.

En opplysning som er svært oppsiktsvekkende, spesielt med tanke på terrorangrepet i New York 11. september.

Politimester Anstein Gjengedal reagerer krast på at Dagbladet tirsdag 29. januar intervjuet hovedverneombudet for politiet i Oslo. Hovedverneombudet sa da at forholdene som er avdekket ved Utlendingsseksjonen ved Oslo politidistrikt, «minner om korrupsjon».

- Jeg og flere med meg reagerer sterkt på at en hel seksjon ved Oslo politidistrikt henges ut som korrupt, sier Gjengedal.

<B>UNDERSØKER: Politimester Anstein Gjengedal.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!