Politiforum: Killengreen skapte fryktkultur

Arven fra Ingelin Killengreen forsvinner ikke med ny politidirektør, mener redaktøren av fagbladet til Politiets Fellesforbund.

UPOPULÆR: Tidligere politidirektør Ingelin Killengreen, nå ekspedisjonssjef i politiavdelingen i Justisdepartementet, fotografert i forbindelse med ettårsmarkeringen for terrorangrepene 22. juli i regjeringskvartalet. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
UPOPULÆR: Tidligere politidirektør Ingelin Killengreen, nå ekspedisjonssjef i politiavdelingen i Justisdepartementet, fotografert i forbindelse med ettårsmarkeringen for terrorangrepene 22. juli i regjeringskvartalet. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

 Politiansatte har lenge varslet om en rekke av de forholdene 22. kommisjonen kritiserer i sin rapport, men uten å bli hørt, skriver Politiforum.

- Dette er en varslet katastrofe, sier redaktør Ole Martin Mortvedt til Vårt Land.

Må holdes ansvarlig Han mener det er bred enighet blant norske politifolk om at det er Ingelin Killengreen, som satt elleve år i stillingen som politidirektør, som må holdes ansvarlig for problemene i politiet.

Mortvedt forstår derfor ikke hvordan hun kan bli sittende som departementsråd i Fornyings- og administrasjonsdepartementet og mener at hun bør gå av.

- Det er hennes styringsform som nå står til kritikk. Hun bør forstå selv at hun bør gå. I ren anstendighet, sier Mortvedt.

Fryktkultur Ifølge redaktøren var Killengreen i sin tid som politidirektør altfor opptatt av å tilfredsstille sine overordnede i justis- og beredskapsdepartementet. Det resulterte i en fryktkultur blant politimestrene, der det viktigste ble å holde budsjettene, mener han.

- Som politidirektør hadde hun svært liten støtte blant politifolk, sier Mortvedt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer