Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiforum: Killengreen skapte fryktkultur

Arven fra Ingelin Killengreen forsvinner ikke med ny politidirektør, mener redaktøren av fagbladet til Politiets Fellesforbund.

UPOPULÆR: Tidligere politidirektør Ingelin Killengreen, nå ekspedisjonssjef i politiavdelingen i Justisdepartementet, fotografert i forbindelse med ettårsmarkeringen for terrorangrepene 22. juli i regjeringskvartalet. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
UPOPULÆR: Tidligere politidirektør Ingelin Killengreen, nå ekspedisjonssjef i politiavdelingen i Justisdepartementet, fotografert i forbindelse med ettårsmarkeringen for terrorangrepene 22. juli i regjeringskvartalet. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Politiansatte har lenge varslet om en rekke av de forholdene 22. kommisjonen kritiserer i sin rapport, men uten å bli hørt, skriver Politiforum.

- Dette er en varslet katastrofe, sier redaktør Ole Martin Mortvedt til Vårt Land.

Må holdes ansvarlig Han mener det er bred enighet blant norske politifolk om at det er Ingelin Killengreen, som satt elleve år i stillingen som politidirektør, som må holdes ansvarlig for problemene i politiet.

Mortvedt forstår derfor ikke hvordan hun kan bli sittende som departementsråd i Fornyings- og administrasjonsdepartementet og mener at hun bør gå av.

- Det er hennes styringsform som nå står til kritikk. Hun bør forstå selv at hun bør gå. I ren anstendighet, sier Mortvedt.

Fryktkultur Ifølge redaktøren var Killengreen i sin tid som politidirektør altfor opptatt av å tilfredsstille sine overordnede i justis- og beredskapsdepartementet. Det resulterte i en fryktkultur blant politimestrene, der det viktigste ble å holde budsjettene, mener han.

- Som politidirektør hadde hun svært liten støtte blant politifolk, sier Mortvedt.

Tidligere justisminister Knut Storberget får også sitt pass påskrevet av redaktøren av fagbladet til Politiets Fellesforbund.

- Den politiske detaljstyringen økte med Storberget. Han innførte styringsmøter annenhver uke, og brukte samtidig politiet til å score politiske poeng, sier han.

Avviser Killengreen avviser Morsunds anklager.

- Jeg er klar over at jeg har vært en tydelig og sterk leder. Det har det vært helt nødvendig å være for å kunne lede en organisasjon som politiet. For øvrig kjenner jeg meg ikke igjen i svært mange av påstandene, men jeg har ikke behov for å kommentere personkarakteristikker, sier hun.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media