TOK TIMER:Offisielt har politiet avvist at helikopteret kunne ha reddet liv om det hadde vært i beredskap, men ifølge Dagsavisen skal sentrale politikilder være sterkt uenige i dette. 
Foto: Fridgeir Walderhaug/DAGBLADET
TOK TIMER:Offisielt har politiet avvist at helikopteret kunne ha reddet liv om det hadde vært i beredskap, men ifølge Dagsavisen skal sentrale politikilder være sterkt uenige i dette. Foto: Fridgeir Walderhaug/DAGBLADETVis mer

Politihelikopter kunne hatt med skarpskytter

Selv om politiet offisielt hevder at helikopteret ikke kunne reddet liv på Utøya, skal det være sterk uenighet innad i politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politihelikopteret i Oslo kom ikke i lufta før to timer etter at terrorsiktede Anders Behring Breivik ble pågrepet på Utøya. Offisielt har politiet avvist at helikopteret kunne ha reddet liv om det hadde vært i beredskap, men ifølge Dagsavisen skal sentrale politikilder være sterkt uenige i dette. De har imidlertid fått munnkurv fra ledelsen.

Politihelikopteret har hatt en sentral rolle i årlige terrorøvelser og spesialtrente skarpskyttere fra politiets beredskapstropp har trent sammen med politihelikoptertjenesten i ildsikringstrening. Målet med denne treningen er nettopp å øve på å uskadeliggjøre en gjerningsmann.

Flere kilder med inngående kunnskap til helikoptertjenesten mener man kunne ha reist til Oslo, plukket opp en skarpskytter, dratt til Utøya og tatt ut Breivik så snart de kom nær nok, skriver avisen.

Flytiden fra Gardermoen til Oslo er rundt 14 minutter, og fra Oslo til Utøya rundt åtte minutter.

(NTB)