Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politihelikopter over Oslo jakter smykkeranere

To eldre kvinner ranet på Haugenstua og Haugerud. Utenlandske kvinner ville først selge gull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Oslo har politihelikopter i lufta over hovedstadsområdet søndag ettermiddag på jakt etter en rødlig og en sølvfarget bil med minst to kvinner og to menn som er mistenkt for smykketyverier fra eldre menensker på åpen gate.

Med et kvarters mellomrom fikk politiet melding om to eldre kvinner som var blitt fraranet halssmykker av to utenlandske kvinner som i utgangspunktet ville selge gull.

Den første ransmeldingen kom fra undergangen ved jernbanestasjonen på Haugenstua klokka 12.42, og den neste fra Haugerud et kvarter seinere.

Ville selge gull - Framgangsmåten var den samme nå som flere ganger tidligere i sommer. I dag beskriver vitner både på Haugenstua og Haugerud at det dukket opp to rumenske kvinner i 30-40 års alderen med lange skjørt. De henvendte seg på gebrokkent språk for å selge gull.

- Så rykket de halssmykkene av ofrene og forsvant i de to bilene, som åpenbart opererer sammen. På Haugenstua var det også en mann ute sammen med kvinnene, sier operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt til Dagbladet. 

Vitner fikk ikke med seg registeringsnummer eller nasjonalitet på skiltene.

- Spotter dem kjapt - Men den ene bilen er rød og den andre sølvfarget. Fra helikopter har vi mulighet til å spotte dem kjapt hvis de dukker ny slike saker i dag, enten det skulle være på Romerike, i Oslo eller sørover, sier Krokan.

Sist uke fortalte Dagbladet flere smykketyverier fra eldre kvinner i Oslo. Og torsdag ble en eldre kvinne ranet på samme måte i Moss.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media