Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politihelikopter sto på bakken på grunn av bemanning

Ble først satt inn i leteingen etter Sigrid (16) i morges.

SATT INN MANDAG: Politiehelikopteret ble først satt inn i søket etter Sigrid Schjetne (16) mandag. Hun forsvant ved Østensjø natt til søndag. .  Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
SATT INN MANDAG: Politiehelikopteret ble først satt inn i søket etter Sigrid Schjetne (16) mandag. Hun forsvant ved Østensjø natt til søndag. . Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du opplysninger om forsvinningen ber oslopolitiet om at du tar kontakt på telefon 02800. Har du informasjon til Dagbladet, send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Det siste livstegnet fra Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) var en SMS til en venn klokka 00.15 natt til søndag. Der skreiv hun at hun «Chiller'n hjemme», ifølge TV2.

Rundt et kvarter senere slo foreldrene alarm fordi at deres datter ikke var kommet hjem til avtalt tid.

Siden har politiet søkt etter jenta.

Helikoptersøk Søndag søkte politiet sammen med frivillige mannskaper fra Røde Kors og Norske Redningshunder, i tillegg til svært mange andre, etter henne i nærområdet på Østensjø. Men politihelikopteret ble først satt inn i søket mandag morgen.

- Politihelikopteret kom ikke opp søndag på grunn av bemanning, sier Unni Grøndahl ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Hun forteller at politiet ofte velger å sette inn Sea King-helikoptere i slike søk, men det var heller ikke med i søket i går.

- Det ble tatt en avgjørelse av de som var på jobb her sammen med politiet på søndag. Hvorfor de ikke valgte å sette inn Sea King vet jeg ikke, sier Nils Ole Sunde, vaktleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Dagbladet.

Sea King Han forteller at grunner kan være at de ikke hadde noe skikkelig utgangspunkt eller spor å lete etter.

- Noen ganger er det svært gunstig å bruke Sea King i leteaksjoner, andre ganger ikke i det hele tatt, det er en vurdering som blir gjort fra gang til gang, sier Sunde.

SAVNET:
Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag.
Foto: Privat / NTB scanpix
SAVNET: Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer

Sea King-helikopter ble ikke satt inn i leteaksjonen mandag.

Store mannskaper leter fortvilt nå etter 16 år gamle Sigrid, som forsvant fra Østensjø i Oslo i går.

Like ved en barnehage i Dalbakkveien 75 fant politiet Sigrids sko, sokker og mobiltelefon. Stedet er bare 300 meter unna hjemmet der foreldrene ventet på henne.

På samlingen for frivillige på Østensjø skole i kveld møtte det opp rundt 500 frivillige, som nå deltar i søket. En av de som følger leteaksjonen tett er Sigrids onkel, Roy Schjetne. Hans sønn, og Sigrids fetter, Fredrik ble drept på Utøya i fjor.

- Vi prøver å tenke og gjette hvor det er lurt å lete for å finne spor. Vi vet ingenting nå, det er det som er så fortvilende, sier Bengt Eriksen, som koordinerer de frivillige

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media