Politihelikopter sto på bakken på grunn av bemanning

Ble først satt inn i leteingen etter Sigrid (16) i morges.

SATT INN MANDAG: Politiehelikopteret ble først satt inn i søket etter Sigrid Schjetne (16) mandag. Hun forsvant ved Østensjø natt til søndag. .  Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
SATT INN MANDAG: Politiehelikopteret ble først satt inn i søket etter Sigrid Schjetne (16) mandag. Hun forsvant ved Østensjø natt til søndag. . Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Har du opplysninger om forsvinningen ber oslopolitiet om at du tar kontakt på telefon 02800. Har du informasjon til Dagbladet, send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Det siste livstegnet fra Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) var en SMS til en venn klokka 00.15 natt til søndag. Der skreiv hun at hun «Chiller'n hjemme», ifølge TV2.

Rundt et kvarter senere slo foreldrene alarm fordi at deres datter ikke var kommet hjem til avtalt tid.

Siden har politiet søkt etter jenta.

Helikoptersøk Søndag søkte politiet sammen med frivillige mannskaper fra Røde Kors og Norske Redningshunder, i tillegg til svært mange andre, etter henne i nærområdet på Østensjø. Men politihelikopteret ble først satt inn i søket mandag morgen.

- Politihelikopteret kom ikke opp søndag på grunn av bemanning, sier Unni Grøndahl ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Hun forteller at politiet ofte velger å sette inn Sea King-helikoptere i slike søk, men det var heller ikke med i søket i går.

- Det ble tatt en avgjørelse av de som var på jobb her sammen med politiet på søndag. Hvorfor de ikke valgte å sette inn Sea King vet jeg ikke, sier Nils Ole Sunde, vaktleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer