STYRTET I TAKET: Brannvesenet jobber på stedet etter at et helikopter styrtet ned i en pub i Glasgow. Foto: Jan Holland
STYRTET I TAKET: Brannvesenet jobber på stedet etter at et helikopter styrtet ned i en pub i Glasgow. Foto: Jan HollandVis mer

Politihelikopter styrtet i pub i Glasgow

- Vi må forberede oss på at liv kan ha gått tapt, sier Skottlands førsteminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Politiet i Skottland bekrefter på Twitter at det var tre personer om bord i helikopteret - to politimenn og en sivil pilot. De kan ikke bekrefte tilstanden til de tre.

Er du i Glasgow? Tips oss på telefon 24 00 00 00 eller e-post 2400@db.no

(Dagbladet): Et helikopter har styrtet i en pub i byen Glasgow i Skottland. Ulykken skjedde klokken 22.15 lokal tid, ifølge STV News.

Labour-politiker Jim Murphy sier til BBC at han kjørte forbi puben Clutha ved elva Clyde rett etter ulykken. Han så flere skadde og mange mennesker som forsøkte å komme seg ut av bygningen.

- Det var et fryktelig syn, men folkene på stedet har gjort en veldig god jobb, sier Murphy til BBC.

Politihelikopter Det skotske politiet bekreftet natt til lørdag at det var deres helikopter som styrtet i puben.

Den skotske førsteministeren, Alex Salmond, bekrefter på Twitter at det er et politihelikopter som har krasjet i bygningen. Det er imidlertid ikke kjent hvor mange som var om bord.

- Gitt alvorlighetsgraden i ulykken, må vi alle forberede oss på at det kan ha gått liv tapt, sier han.

Den veldedige organisasjonen Police Roll of Honour Trust, som hedrer politimenn som har dødd i tjenesten, skrev dette på Twitter nylig:

- Våre tanker er med besetningen i @policescotland SP99-helikopteret som krasjet i Glasgow. Vi håper alle er ok.

- Rundt 120 personer Øyenvitnet Fraser Gibson (34) var inne i puben, hvor det ble arrangert en konsert, da helikopteret traff taket.

- Det hørtes ut som en gigantisk eksplosjon. Deler av rommet ble dekket av støv. Vi visste ikke hva som hadde skjedd. Det oppsto panikk og folk forsøkte å komme seg ut døra, sier han til BBC.

- Jeg vil si at det var rundt 120 personer inne i puben. Mange greide å komme seg raskt ut men det er vanskelig å si hvor mange som ble sperre inne i den andre halvdelen av baren, fortsetter han.
- Alvorlig ulykke Om lag 40 brannfolk har rykket ut til stedet.

- Jeg kan bekrefte at vi har folk på stedet. Det er åpenbart en alvorlig ulykke. Jeg kan ikke bekrefte om det er noen skadde, sier en talsperson for den skotske brann- og redningsetaten til avisa Daily Record.

Den britiske statsministeren David Cameron uttrykker sin medfølelse på Twitter:

- Mine tanker går til alle de som er rammet av helikopterulykken i Glasgow - og redningspersonellet som er på jobb i kveld.

- Hørte et smell Claire Morris, som bor rett ved siden av puben sier til BBC:

- Vi hørte et smell. Vi skjønte ikke hva som hadde skjedd, men hørte deretter folk løpe skrikende ut fra stedet. Min datter fortalte meg at det var et helikopter som hadde krasjet i taket. Det er politi overalt. Vi er veldig skjelvne, sier Morris.

Hun sier at puben er veldig populær og at det trolig vil være mange folk der en fredag kveld.

Dagbladet kommer tilbake med mer.


POLITIHELIKOPTER: Bildet viser helikopteret på taket av Clutha bar, og man kan se bokstavene «POLICE» skrevet på vrakrestene. Foto: Jan Holland
POLITIHELIKOPTER: Bildet viser helikopteret på taket av Clutha bar, og man kan se bokstavene «POLICE» skrevet på vrakrestene. Foto: Jan Holland Vis mer