Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politihelikoptrene er så gamle at de slår sprekker

Trenger omfattende vedlikehold hver gang de har vært i lufta.

TRENGER VEDLIKEHOLD: Norsk politi har to politihelikoptre, men det ene er for tiden til omfattende vedlikehold i England. Foto: Christian Roth Christensen
TRENGER VEDLIKEHOLD: Norsk politi har to politihelikoptre, men det ene er for tiden til omfattende vedlikehold i England. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk politi har to politihelikoptre, men det ene er for tiden til omfattende vedlikehold i England. Politihelikoptrenes viktigste oppgave er å støtte politiet på bakken, men ifølge TV 2 er beredskapen truet siden det under vedlikehold er oppdaget sprekkdannelser i bærende konstruksjoner.

Ifølge kanalen må det beregnes minst én times vedlikeholdsarbeid for hver time politihelikoptrene har vært i luften.

Politiinspektør Ole Vidar Dahl i Oslo-politiet sier til kanalen at helikoptrene forvitrer. Han er svært kritisk til situasjonen.

Etter 22. juli 2011 har flere rapporter slått fast at helikopterberedskapen må forbedres. Politidirektoratet har også bedt om tre nye helikoptre. Det kan ikke justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) love.

- Jeg lover aldri noe som helst som har med budsjett og prioritet å gjøre, sier Anundsen til kanalen.

Statsråden sier politikerne må ta en samlet vurdering av alle forhold rundt politiet. På spørsmål om hva han gjør den dagen begge politihelikoptrene blir stående på bakken, svarer han følgende.

- Ingen ting tyder på at vi kommer i en situasjon hvor begge helikoptrene blir stående på bakken.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media