Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politihelt hylles etter Glasgow-angrep

Politimannen David Whyte (42) er en av seks som er alvorlig skadd etter knivangrepet i Glasgow fredag. Nå hylles han som en helt.

SKADD: Politimannen David Whyte (42) ble alvorlig skadd i knivangrepet i Glasgow. Foto: Police Scotland
SKADD: Politimannen David Whyte (42) ble alvorlig skadd i knivangrepet i Glasgow. Foto: Police Scotland Vis mer

NEW YORK (Dagbladet): Knivangrepet på et hotell i Glasgow, ryster Storbritannia. Seks personer, inkludert Whyte., ble alvorlig skadd før gjerningsmannen ble skutt og drept av politiet.

42-åringen med 13 års erfaring som politimann, skal ha vært en av de første politibetjentene på åstedet. Ifølge The Scottish Daily Recorder skal han ha forsøkt å overmannen gjerningsmannen og blant annet ha brukt elektrosjokkvåpenet han hadde med seg. Gjerningsmannen skal ha påført ham alvorlige skader i halsen, magen og beinet.

Sykehuset beskriver nå tilstanden hans som kritisk, men stabil.

FORLATER ÅSTEDET: Væpnet politi forlater Park Inn-hotellet i Glasgow. Foto: NTB Scanpix
FORLATER ÅSTEDET: Væpnet politi forlater Park Inn-hotellet i Glasgow. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Fryktelig hendelse

Politisjef, Iain Livingstone, sier i en uttalelse via Twitter at han ønsker å gi sin personlige støtte til alle som er rammet. Han berømmer også politibetjentene som stanset gjerningsmannen.

- Det var en fryktelig hendelse. Den sjokkerte hele landet. Politibetjentene har nok en gang løpt inn i fare for å beskytte sine medborgere. Deres profesjonalitet som politibetjenter var enestående. Jeg hyller deres mot, uselviskhet og forpliktelse til å beskytte offentligheten, sier politisjefen.

På grunn av coronasituasjonen oppfordrer han fortsatt folk til ikke å samle seg i store folkemengder denne helgen.

Asylsøkere

- Mine tanker går til alle involvert. Skadene politibetjenten ble påført, minner oss på motet til politiet. De løper mot fare når resten av oss løper unna, sier førsteminister for Skottland, Nicola Sturgeon, ifølge BBC.

Park Inn-hotellet, der angrepet skjedde, har asylsøkere som beboere under coronapandemien. Én av de skadde er en 17 år gammel gutt fra Sierra Leone. Han skal være påført skader i en fot. De øvrige er menn på 18, 20, 38 og 53 år.

En talsmann for politiet sier at hendelsen ikke blir behandlet som en terrorhandling. Politiet har nå startet en formell etterforskning.

AVSTENGT: Politiet stengte av et område rundt åstedet for knivangrepet i Glasgow. Foto: NTB Scanpix
AVSTENGT: Politiet stengte av et område rundt åstedet for knivangrepet i Glasgow. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!