Terroren i Trèbes:

- Politihelten giftet seg timer før han døde

Kort tid før han døde som følge av skadene han pådro seg i aksjonen, fikk politihelten sitt «ja», ifølge Sky News.

HEDRES: - Han reddet liv, sier Frankrikes president om oberstløytnanten Arnaud Beltrame. Han døde lørdag, etter å ha byttet seg selv med et gissel. Foto: NTB Scanpix
HEDRES: - Han reddet liv, sier Frankrikes president om oberstløytnanten Arnaud Beltrame. Han døde lørdag, etter å ha byttet seg selv med et gissel. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politimannen Arnaud Beltrame (45) hylles som en helt for sin innsats i det dramatiske angrepet i Frankrike fredag.

Først ble en mann skutt drept under en bilkapring i byen Carcassonne, før det ble skutt mot en gruppe på fire politifolk som var ute på joggetur. En politimann ble skadd i skuldra under angrepet.

Deretter tok en gisseltaker med våpen flere gisler på et supermarked i den lille byen Trebés. Her skjøt han butikkens slakter Christian Medves (49) i hodet, ifølge en kollega.

- Vi vet ikke hva som skjedde. Christian forsøkte trolig å gripe inn og stanse gjerningsmannen, sier en venn av Medves, ifølge NTB.

Lakdim skjøt også pensjonisten Hervé Sosna (65) som var kunde i butikken. Totalt ble fire mennesker drept og 16 skadd i angrepene.

Hevdet han var IS-soldat

26 år gamle Redouane Lakdim, opprinnelig fra Marokko, ble til slutt skutt og drept av politiet i en aksjon mot supermarkedet fredag ettermiddag. Politiet mener 26-åringen sto bak alle angrepene.

Lakdim skal selv ha ropt «Allahuh akbar» (Gud er stor) da gisselsituasjonen startet, og hevdet selv han var en IS-soldat. IS tok også i etterkant på seg ansvaret for angrepet, som franske myndigheter betegner som terror.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer