Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politihunden Diesel (7) ble drept av selvmordsbomberen

Sendt inn i leiligheten før politiet aksjonerte.

STOR POLITIAKSJON: Totalt sju personer ble arrestert i politiets aksjon i Saint Denis. To personer er bekreftet døde, og politihunden Diesel mistet også livet i aksjonen. Foto Frank Karlsen  / Dagbladet
STOR POLITIAKSJON: Totalt sju personer ble arrestert i politiets aksjon i Saint Denis. To personer er bekreftet døde, og politihunden Diesel mistet også livet i aksjonen. Foto Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fransk politi skriver på Twitter at politihunden Diesel (7) ble drept i aksjonen mot de mistenkte terroristene i Saint Denis.


Ifølge 20 Minutes-reporteren William Molinié ble Diesel drept da hun ble sendt inn i leiligheten, og den kvinnelige mistenkte sprengte seg selv i lufta.

- Uvurderlige På Twitter skriver fransk politi at politihunder er uvurderlige i aksjoner som dette.

Aksjonen skal nå være over. Minst to personer skal være døde og sju personer er pågrepet. Verken de døde eller de pågrepne er identifisert.

Omtrent samtidig med de siste pågripelse hørtes et høyt smell i nærheten av bygningen. Fem politifolk ble lettere skadd i den pågående aksjonen.

Målet for aksjonen Fransk påtalemyndighet bekrefter at en av de døde er en kvinne som var utstyrt med et bombebelte, og som sprengte seg i lufta.

Den antatte hjernen bak terrorangrepet fredag, den 28 år gamle belgieren Abdelhamid Abaaoud, var målet for aksjonen, ifølge franske medier.

Etterlyste Salah Abdeslam (26), den mistenkte gjerningsmannen som kom seg unna etter terrorangrepene, skal også ha vært i leiligheten. I tillegg melder franske medier om en hittil ukjent niende terrorist, som også skal ha vært mål for politiets aksjon.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Det er ikke kjent om noen av disse tre er blant de pågrepne eller ikke.

Følg Dagbladets livedekning her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media