Politihunden Gustav fant marihuana på tilskuer under NM for narkohunder

- Skar plutselig ut mellom to poster og markerte på en person.

IVRIG LABRADOR:  Politihunden Gustav har figurert i media før. Her hilser han på justis- og beredskapsminister Anders Anundsen under Politiets dag i august. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
IVRIG LABRADOR: Politihunden Gustav har figurert i media før. Her hilser han på justis- og beredskapsminister Anders Anundsen under Politiets dag i august. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): NM for narkotikahunder arrangeres i disse dager av politiet i Asker og Bærum.

En av deltakerne er politihunden Gustav, en svart labrador på 4,5 år, med to års arbeidserfaring fra Oslo politidistrikt.

Under en del av konkurransen som foregikk i Sandvika sentrum , der publikum har mulighet til å se på, fikk Gustav i dag plutselig ferten av noe.

- På vei mellom to poster skar den ut og markerte for funn av narkotika på en person, forteller talsmann for arrangementet, politiførstebetjent Bjørn Egil Drangevåg i Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.

Pågrepet Politiet fikk naturlig nok mistanke til mannen, og når politihunder markerer på denne måten har politiet også hjemmel til ransaking, forklarer operasjonsleder.

På mannen fant de en mindre mengde marihuana.

- Han erkjente på stedet, sier operasjonsleder Marlow Grandalen.

Vedkommende, en lokal mann i 20-årene, kan trolig vente seg en bot for besittelse.

Ikke uvanlig Ifølge Bjørn Egil Drangevåg er det for polititjenestemennene som jobber med narkohunder ikke uvanlige at hundene gjør funn når de er ute blant folk.

- Hundene har ikke arbeidstid, de er på hele tida og dette er det morsomste de gjør, forteller han.

Han tror derfor ikke at Gustav kommer til å få med seg noen ekstrapoeng i NM for innsatsen.

- Vanskelighetsgraden i NM ligger nok langt over det som skjedde mellom to poster i dag.  For funnet fikk han nok en tennisball å tygge på av hundeføreren sin, sier han.

Det er Asker og Bærum politihundelag som på vegne av Norsk politihundelag arrangerer NM for narkotikahunder som nå er cirka halvveis.  Øvelsene avholdes i Bærum-Sandvika sentrum og i Lommedalen.

Flere av øvelsene i Sandvika er åpent tilgjengelig for publikum, opplyser politiet.  Deltakerne skal igjennom flere ulike øvelser. I Lommedalen blir det avholdt sporsøk og feltsøk. I tillegg skal de gjennom søk i bil, leilighet, lager, objektsøk og lydighetsøvelser-alt dette foregår i Sandvika sentrum, rundt Byparken.