Politihunden «Nyx» døde i glovarm patruljebil

«Årets politimann» siktet for dyremishandling.

 DØD:  Narkohunden «Nyx» døde da han ble forlatt i glovarm patruljebil. Ifølge politisjefen tilknytett politistasjonen hunden jobbet, var han en av de beste narkohundene som noen gang hadde vært tilknyttet etaten. Foto: AP / Mills-politiet, Wyoming.
DØD: Narkohunden «Nyx» døde da han ble forlatt i glovarm patruljebil. Ifølge politisjefen tilknytett politistasjonen hunden jobbet, var han en av de beste narkohundene som noen gang hadde vært tilknyttet etaten. Foto: AP / Mills-politiet, Wyoming.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En politibetjent fra Wyoming i USA, tilknyttet Mills Police, nekter nå straffskyld etter at den ti år gamle politihunden «Nyx» døde etter at den ble sittende innestengt i patruljebilen i seks timer, skriver lokalavisa i Wyoming Casper Star Tribune.

Den tragiske hendelsen fant sted 9. juli i år, og påtalemyndigheten i denne saken mener at politibetjenten lot hunden bli sittende i bilen og han er nå siktet for dyremishandling.

Ifølge siktelsen, som amerikanske medier har fått tilgang på, forlot politibetjenten bilen omtrent klokka 06.00 om morgenen, og kom tilbake til bilen ved 12.20-tida.

- Aircondition-anlegget slått av Den lokale TV-stasjonen i Wyoming, KCWY, opplyser at bilen ble stående på tomgang den tiden hunden var alene i bilen, men at aircondition-anlegget i bilen var slått av, vinduene var lukket og at på et tidspunkt, 9. juli, viste gradestokken opp mot 30 varmegrader utenfor bilen.

- Det er ikke vanlig at en patruljebil går på tomgang over så lang tid. Jeg forsvarer ikke dette på noen måte. Hunden skulle ikke ha vært i bilen over en så lang periode, sier politisjef ved Mills Police, Bryan Preciado, til Casper Star Tribune.

Ifølge flere amerikanske medier var hunden Nyx tilknyttet politiet i Mills siden 2006, og han har jobbet med den siktede politibetjenten siden 2012.

Nekter straffskyld Overfor påtalemyndigheten har politibetjenten nektet straffskyld i denne saken, melder amerikanske medier.

- Han har tilsynelatende gjort en feil han kommer til å få svi for. Hvis han brøt loven vil han bli holdt ansvarlige akkurat som alle andre, sier politsjef Preciado til lokalavisa.

Politibetjenten har tidligere aldri vært i noe negativt søkelys - snarere tvert imot. I fjor ble mannen kåret til «Årets politimann» i etaten han er tilknyttet.

Politimannen er suspendert så lenge denne saken er under etterforskning.