Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politihunden Rex er søkk borte

Politihunden Rex er under opptrening for å bli søkehund. I dag forsvant den. Leteaksjonen er i gang.

SØKEREN SØKES Polituhunden Rex forsvant under trening, nå er den kommende ettersøkshunden selv jaktet etter av både eier og kollegaer. FOTO:Privat
SØKEREN SØKES Polituhunden Rex forsvant under trening, nå er den kommende ettersøkshunden selv jaktet etter av både eier og kollegaer. FOTO:Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politibetjent Tove Moholt ved hundetjenesten i Oslo er eier av den belgiske fårehunden som stakk av under trening torsdag morgen.  

— Det blir faktisk litt søkt oppe i det hele at hunden min som en gang skal bli søkehund, selv blir søkt etter, sier hun til Dagbladet.  

Søkk borte - kan ha dratt på elgjakt Politihunden Rex er under opptrening til å bli patruljehund i oslopolitiet.  

— Jeg tror den kanskje fikk ferten av elg, sier Moholt.  

Hun har vært ute i hele dag og letet etter Rex.  

— Han forsvant under trening i Øyungsveien ved Eltonåsen på Romerike. Rex er av rasen Malinois, en belgisk fårehund. Han er lys brun og har et blått reflekshalsbånd rundt halsen samt et sort halsbånd med navn og telefonnummer, sier hun.

- Godt trent Det er meningen at Rex etter opptrening skal fungere som patruljehund. I den jobben inngår alt fra søk etter savnede personer til aggresjonskontroll av demonstranter. 

— Rex er en godt trent hund som ikke vil være til fare for mennesker. Den er vant til å være ute. Men har han havnet i nærkontakt med en sint elg, kan det være at han ligger skadet. I så fall er den så godt som ferdig, sier Moholt og håper noen kan ha sett Rex på sin ferd i løpet av dagen.

Publikum bes ta kontakt med politiet på tlf. 02800 hvis de har opplysninger om Rex.

Moholts hund er ikke den eneste politihunden som heter Rex

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!