Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politihunder døde av hete

Satt innelåst i bil tilhørende britisk politimann. - De bokstavelig talt kokte i hjel.

Illustrasjonsfoto: STEFAN WERMUTH / REUTERS / SCANPIX
Illustrasjonsfoto: STEFAN WERMUTH / REUTERS / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den britiske spesialenheten for politisaker har innledet etterforskning etter at to politihunder ble funnet døende i en bil tilhørende en tjenestemann i Metropolitan Police i London, melder BBC News.

De to hundene, en belgisk malinois og en schäfer, hvorav sistnevnte bare var en valp, ble oppdaget inne i bilen av en ansatt ved et hundetreningssenter i Kent, der politimannens bil sto parkert. Vinduene var lukket, og lufttemperaturen utenfor var 29 grader celsius.

Slo inn vinduene De to hundene ble i all hast fraktet til veterinær etter at ansatte ved hundetreningssenteret slo inn vinduene på bilen, men for seint; de kunne ikke reddes.

- Det var en grusom måte å dø på. De bokstavelig talt kokte i hjel, sier et vitne til The Sun.

Hundeeieren skal være nedbrutt etter hendelsen - og risikerer nå straffesak for forsømmelse. I Storbritannia er dyremishandling straffbart med inntil seks måneders fengsel og en bot på opptil 180 000 kroner.

Advarer Hundetragedien kommer bare et år etter at en annen britisk politimann ble funnet skyldig for å ha forvoldt sine to schäferes død; som i det siste tilfellet ble hundene låst inne i bilen, og døde av hete.

Dyrevernorganisasjonen RSPCA advarer folk mot å la hunder sitte innelåst i varme biler over lengre tid.

- Selv om det bare er 22 grader utenfor, kan temperaturen inne i bilen stige til 47 grader i løpet av en time, understreker en talskvinne for organisasjonen overfor BBC News.