Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Politiinnsats i tråd med retningslinjene

Sønderland-utvalget konkluderer med at politiets aksjoner i Oslo og på Utøya 22. juli var i tråd med gjeldende prinsipper, plikter og retningslinjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiets evalueringsutvalg, det såkalte Sønderland-utvalget etter lederen Olav Sønderland konkluderer med at politiets aksjoner både i Oslo og på Utøya var i tråd med gjeldende prinsipper, plikter og retningslinjer for politiet.

Det sier Sønderland på en pressekonferanse i dag.

- Det er ikke brukt unødvendig tid til planlegging. Det er utvist faglig skjønn ved endringer og vurderinger. Og tjenestemennene gikk til rask aksjon da de kom til øya, sier Sønderland om aksjonen ved Utøya.

Selv om politiet konkluderte på denne måten beklager Sønderland at politiets båt ble overbelastet og stoppet.

- Dette forsinket videre transport. Det er beklagelig, sier han.

Utvalget sier også at systemet for nasjonal varsling ikke fungerer.

- Det ble sendt riksalarm, men systemet for nasjonal varsling fungerer ikke, sier Sønderland.

- For at kriser skal kunne håndteres effektivt, må politiet ha et effektivt varslingssystem. Etter utvalgets oppfatning sviktet systemet for alarmmelding ved varsling 22. juli 2011. Dagens  varslingssystem er verken brukervennlig, effektivt eller robust. Utvalget mener at systemet må gjennomgås og forbedres, ifølge utvalget.

Politiet har satt opp 45 såkalte forbedringspunkter på ting de mener kan gjøres bedre.

Blant annet minimums bemanning og kompetanseheving.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling