Ble hyllet og kritisert

Politiinspektør skapte storm da han skrev at folks fremmedfrykt er rasjonell og berettiget. Denne uka la politimesteren fram fasiten

Måtte redegjøre om kriminalsituasjonen i Haugesund etter avis-kronikk.

MÅTTE REDEGJØRE: Politimester Hans Vik (52) i Sør-Vest politidistrikt redegjorde onsdag for kriminalsituasjonen i Haugesund etter at en politiinspektør i distriktet skrev i en kronikk i august at folks fremmedfrykt er rasjonell og berettiget. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB Scanpix
MÅTTE REDEGJØRE: Politimester Hans Vik (52) i Sør-Vest politidistrikt redegjorde onsdag for kriminalsituasjonen i Haugesund etter at en politiinspektør i distriktet skrev i en kronikk i august at folks fremmedfrykt er rasjonell og berettiget. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 11. august hadde politiinspektør Thomas Utne Pettersen i Sør-Vest politidistrikt kronikken «Uberettiget fremmedfrykt?» på trykk i Haugesunds avis.

I sin kronikk tok Utne Pettersen til orde for at folks fremmedfrykt overfor asylanter og flyktninger er «høyst rasjonell og berettiget».

Politiinspektøren presenterte også tall som tegner et bilde av at det er utenlandske menn som står bak en betydelig del av kriminaliteten i Norge.

Ifølge Haugesunds avis, tok varaordfører May Britt Vihovde (V) opp saken i formannskapet 17. august, da hun mente at politiinspektørens tanker ikke helt stemmer med statistikk som er blitt presentert for politikerne tidligere.

Onsdag denne uka kom politimester Hans Vik og politistasjonssjef Edgar Mannes til Haugesund formannskap og la fram sin redegjørelse om kriminalitetssituasjonen i byen.

- Kledde av politiinspektøren

Tallene politiledelsen presenterte er vanskelig å tolke som noe annet enn en punktering av politiinspektør Thomas Utne Pettersens fremmedfrykt-utspill fra tidligere i sommer, skriver lokalavisa Hnytt under tittelen «Politimesteren kledde av politiinspektøren».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer