Politiinspektør tiltalt for fyllekjøring

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Førstestatsadvokat Edvard Dahl i Agder har tatt ut tiltale mot en 55 år gammel politiinspektør for fyll i tjenesten, samt fyllekjøring med seilbåt og politibil - iført full uniform.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var om ettermiddagen torsdag 12. september at 55-åringen fra Tvedestrand skulle møtt som jourhavende embetsmann ved Agder politidistrikts hovedkvarter i Kristiansand.

Men kriminalsjef Arne Pedersen luktet bokstavelig talt ugler i mosen da hans underordnede omsider innfant seg på tjenestestedet.

Sefo ble koplet inn og klokka 18.55, over tre timer etter at kjøreturen begynte, viste en blodprøve at han hadde 1,19 promiller i blodet.

Statsadvokat Dahl har i tillegg tiltalt politiinspektøren for grov uforstand i tjenesten. Som jourhavende jurist i tidsrommet 15.15 til 23.00 hadde han i følge sin stillingsinstruks et omfattende ansvar. Han skulle blant annet opptre i politimesterens sted, utføre løpende legalitetskontroll av politidistriktets virksomhet, utferdige beslutninger om bruk av straffeprosessuelle tvangsmidler, utferdige skrankeforelegg, klargjøre saker for varetektsfengsling og også se til at såkalt straksetterforsning ble iverksatt.

Disse tiltalepunktene kommer i tillegg til at politiinspektøren skal ha kjørt sin 29 fots Mamba seilbåt med motorkraft fra Galtesund til Pollen i Arendal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer