Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drap i Sverige:

Politijakt etter drap i Göteborg. - Mann ble skutt foran skolebarn

Göteborg-politiet jakter på tre mistenkte etter at en mann ble skutt og drept av maskerte personer. Skoleungdom var vitne til hendelsen.

DRAP: Politiet undersøker stedet der en mann ble skutt og drept av maskerte personer i Göteborg torsdag. Foto: Adam Ihse / TT / NTB scanpix
DRAP: Politiet undersøker stedet der en mann ble skutt og drept av maskerte personer i Göteborg torsdag. Foto: Adam Ihse / TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge politiet satt offeret i en bil da flere skudd ble løsnet mot ham i Lövgärdet i den svenske byen torsdag morgen.

Offeret er ikke identifisert, men politiet tror det dreier seg om en mann i 30-årene som bodde i området.

Mange personer, deriblant flere skolebarn, ble vitner til hendelsen, som ble varslet til politiet i 9-tiden, skriver Expressen.

Skoleungdom holdes innendørs

Skytingen fant sted i Vaniljgaten, et område med både butikker og boliger.

- Vi har mange vitner og mange som har sett gode detaljer, sier Christer Fuxborg, talsperson ved Göteborg-politiet.

Rektor ved Lövgärdesskolan, som har rundt 380 elever, opplyser at skolens kriseteam kommer til å bli aktivert. Elevene ble torsdag formiddag holdt innendørs på skolen i påvente av mer informasjon om hendelsen.

Politijakt

Blant har politiet satt inn et helikopter i jakten på tre mistenkte gjerningspersoner.

- Det er en liten blå bil som i all hast har forlatt området. Det satt en fører i bilen, mens to andre personer var aktive ute på stedet, sier Fuxborg.

Øyevitner har opplyst at flere skudd ble avfyrt med pistol eller annet håndvåpen av to maskerte personer. Flere tomhylser er funnet på åstedet.

Skytingen er den første med dødelig utfall i Göteborg så langt i år, skriver nyhetsbyrået TT.

I likhet med andre svenske storbyer har Göteborg de siste årene vært rammet av flere skyteepisoder. I fjor ble seks personer skutt og drept i Göteborg og omegn. Blant dem var en 25-årig mann som ble drept i Lövgärdet i oktober.