Politijakt etter fortvilet Facebook-melding natten før drapet

Politiet leter etter ekskjæresten til den drepte norske kvinnen (21).

FUNNET PÅ ROMMET: Den norske 21-åringen ble funnet død og trolig kvalt på dette ungdomsherberget i 7. distrikt i Budapest søndag ettermiddag.
FUNNET PÅ ROMMET: Den norske 21-åringen ble funnet død og trolig kvalt på dette ungdomsherberget i 7. distrikt i Budapest søndag ettermiddag.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| BUDAPEST (Dagbladet): Politiet i Ungarn prøver nå å finne ekskjæresten til den norske 21-åringen som søndag ettermiddag ble funnet drept på rommet sitt i et ungdomsherberge i Budapest.

Ifølge venner av den drepte var kvinnen og hennes tidligere samboer, en kinesisk mann i 20-åra, sammen i helga, og hadde planlagt å gå på en konsert lørdag.

Fortvilet på Facebook 21-åringen avsluttet forholdet til mannen i sommer, men fortalte venner at de to fortsatt skulle være venner og vurderte å bo sammen en periode. Sent lørdag natt, etter det Dagbladet forstår klokka 4.09 norsk tid, la imidlertid ekskjærestens Facebook-profil ut en melding på kvinnens Facebook-«vegg» som tydet på at avsenderen var svært opprørt.

Meldingen, på engelsk, var en blanding av kjærlighetserklæring, beklagelse og formuleringer om at han ikke ønsket å såre/skade henne. Det er uklart hvor den kinesiske mannen seinere har oppholdt seg.

Mannen har i sommerferien hatt et lengre opphold i Frankrike, får Dagbladet opplyst.

Politiet har ikke opplyst hvilken status ekskjæresten har i etterforskningen, men teknikere på funnstedet bekrefter overfor Dagbladet at politiet leter etter en bestemt person. Politiet understreket tidligere i dag at de ennå jakter på en ukjent gjerningsmann, og utelukker ikke at vedkommende kan ha rømt fra landet.

Kom til Ungarn i helga Den norske studenten skal ha reist fra sommerferie i Oslo til Budapest på fredag, og skulle ha sin første dag på veterinærstudiet ved et universitet i morgen. I forrige uke la kvinnen ut annonser på studentnettsteder for å lete etter romkamerater og bolig i Budapest.

Mens hun lette etter et sted å bo i studietida, bodde hun på City Hostel Flora. Det var her hun ble funnet drept av en ansatt på ungdomsherberget. 21-åringen skal ha blitt kvalt.

SIKRET SPOR: Kriminalteknikere var i dag på funnstedet og sikret de siste sporene. - Vi har sikret flere DNA-spor, sier de. Foto: Eiliv Frich Flydal
SIKRET SPOR: Kriminalteknikere var i dag på funnstedet og sikret de siste sporene. - Vi har sikret flere DNA-spor, sier de. Foto: Eiliv Frich Flydal Vis mer

Politiet har startet en omfattende drapsetterforskning, og har blant annet tatt kontakt med norske studievenninner av den drepte kvinnen.

Da Dagbladet var utenfor herberget i dag, gikk tre sivile politimenn ut av bygget med det siste av de tekniske undersøkelsesmaterialene.

- Vi har selvfølgelig funnet mye DNA-spor som vi nå tar med oss, sier lederen for det kriminaltekniske teamet.

Dagbladet.no kommer med mer.

TENTE LYS: Det ble i natt tent lys utenfor herberget der kvinnen ble funnet. Foto: Eiliv Frich Flydal
TENTE LYS: Det ble i natt tent lys utenfor herberget der kvinnen ble funnet. Foto: Eiliv Frich Flydal Vis mer