Politijakt etter skyting i Oslo

En 18-åring ble skutt i beina midt i en av Oslos travle utegater ved 23-tida i går kveld. Store politistyrker jakter på en navngitt gjerningsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilstanden til 18-åringen som ble skutt i beina er stabil. Mannen vil bli avhørt i løpet av dagen.

- Vi vet identiteten til gjerningsmannen, og det er bare tidsspørsmål før vi får tak i ham, forteller vaktleder ved Kriminalvakta ved Oslo politikammer, Laila Back, til Dagbladet.no.

 • Ifølge politiet skal gjerningsmannen være kortvokst (rundt 1.60-1.65 cm). Han var iført en beige caps, en lang jakke/skjorte, en slitt dongeribukse og joggesko. Mannen er av utenlandsk opprinnelse.

  Ulike forklaringer


  Politiet har avhørt seks vitner i løpet av natta. De har kommet med ulike hendelsesforløp rundt skyteepisoden.

  - Det er foreløpig litt uklart hva som skjedde, men vitner har fortalt om en heftig diskusjon på en restaurant i Universitetsgaten. Samtalen var ikke på norsk. Deretter oppstod det skyting utenfor, forteller Back.

  Politiet er usikre på om det var flere kamerater på hamburgerrestauranten rundt klokka 23 i går kveld.

  - Noen vitner sier at de var opp til ti personer, men dette er ennå ikke bekreftet. De var spredt for alle vinder da politiet kom på åstedet, forteller Back.

  Vaktlederen mener det er for tidlig å si om det dreier seg om et gjengoppgjør. Ifølge VG kvier flere av vitnene seg for å stå fram med navn og bilde av frykt fordi de mener skyteepisoden skyldes et gjengoppgjør.

  Håndvåpen


  Gjerningsmannen og 18-åringen som ble skutt er ikke såkalte kjenninger av politiet, etter det Dagbladet.no erfarer.

  Politiet leter nå etter gjerningsmannen på ulike adresser i Oslo. Gjerningsmannen brukte et håndvåpen eller en pistol under skyteepisoden.

  - Foreløpig vet vi ikke sikkert om han forsvant til fots eller med bil, sier Back.

 • Politiet vil avhøre den skadde 18-åringen og flere andre vitner i løpet av dagen.

  Dagbladet.no kommer tilbake med mer.