OMRINGET: 48-åringen og bussen ble til slutt omringet på en parkeringsplass i nærheten av travbanen på Åssiden. Foto: TOR KEISER
OMRINGET: 48-åringen og bussen ble til slutt omringet på en parkeringsplass i nærheten av travbanen på Åssiden. Foto: TOR KEISERVis mer

Politijakt etter villmannskjøring med buss

Kolliderte med tre biler i Drammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fire politipatruljer jaktet på den gamle bussen på villmannsferd gjennom Drammen sentrum mandag ettermiddag. Etter å ha kollidert med tre biler og en tilhenger, og nesten kollidert med en sivil politibil, ble bussen endelig stoppet, melder DT.no.

Omringet
Den ville ferden startet på Lierstranda og gikk via Drammen sentrum ut til Åssiden, ved travbanen på den andre siden av byen, der bussen, med en 48-årig mann bak rattet, til slutt ble stoppet.

- Vi vurderte å bruke spikermatter, men da vi fikk ringet ham inn på en parkeringsplass, stoppet han selv, sier operasjonsleder Tor Stein Hagen ved Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.no.

Den første bilen ble påkjørt av bussen på riksvei 282 på Lierstranda klokka 12.44, og like etter kom meldingen om en annen kollisjon med en bil med henger.

I den første bilen pådro føreren seg nakkeskader, den andre bilen fikk store skader, og hengeren ble totalskadd.

Seinere kolliderte også mannen inn i en tredje bil i Øvre Strandgate i Drammen.

- Han skapte betydelig sjenanse og frykt blant folk, sier operasjonsleder Hagen.

Fire politipatruljer la seg på hjul etter bussen, som holdt en fart på 30 kilometer i timen på dette tidspunktet. Drøyt et kvarter etter den første kollisjonen ble mannen pågrepet rett ved travbanen, ved E134.

I sjokk

- Føreren av bussen er kjørt til legevakten for utvidet blodprøve og er fratatt førerkortet. I tillegg til de materielle skadene er det rekvirert ambulanse til føreren av bilen som ble påkjørt på Lierstranda. Personen der klager over smerter i nakke og er i sjokk etter påkjørselen, fortalte operasjonsleder Astrid Kjelle ved Søndre Buskerud politidistrikt til DT.no tidligere i dag.

48-åringen, som eier bussen og er folkeregistrert i Lier, sitter nå i arresten i Drammen i påvente av avhør, som trolig skjer i morgen. Han er ikke ukjent for Drammens-politiet.

- Vi har vært borti ham og bussen tidligere, på grunn av merkelig kjøring. Han har også en del andre forhold på rullebladet, sier operasjonsleder Hagen, og opplyser at mannen nå med stor sannsynlighet vil bli siktet for promillekjøring.

- Han har innrømmet å ha «drukket noen øl», men vi har også funnet noe hvitt pulver på ham, så siktelsen kan etter hvert komme til også å omfatte påvirkning av andre stoffer, sier Hagen, som konstaterer at 48-åringen etter alt å dømme vil bli fotgjenger en god stund framover.

48-åringen skal ha brukt bussen som bopel de siste åra. Hva som skjer med kjøretøyet, er foreløpig ikke avgjort.

KRASJET: En av bilene som ble offer for Lier-mannens villmannskjøring. Foto: TOR KEISER
KRASJET: En av bilene som ble offer for Lier-mannens villmannskjøring. Foto: TOR KEISER Vis mer