Politijakt i Oslo

Politiet mistenker at ransmennene de jaktet på i Sørkedalen i Oslo, er de samme som ranet en urmaker i sentrum sist fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forretningen Briljant Ur & Gull i Frognerveien ble forsøkt ranet av to lyshudede menn i formiddag.

- Det var vill slåsskamp i butikken. Innehaveren hylte og skrek. Han hadde vel ikke alarm, sier et vitne til Dagbladet.no.

- Ransforsøket ble mislykket fordi innehaveren satte seg såpass til motverge, forteller vaktleder ved Sentrum politistasjon, Geir Øvstedal, til Dagbladet.no. Ranerne fikk ikke med seg noe ransutbytte.

Kuttskader

Innehaveren ville ikke la ranerne få noe fra butikken hans, og det oppstod et basketak, hvoretter mannen ble sendt til Legevakta i Oslo med lette kuttskader i hodet.

- Innehaveren ble lettere skadd og er nå i avhør hos politiet, forteller Øvstedal.

Fire vitner blir også avhørt i løpet av dagen.

Samme utseende

Dagens ransforsøk vil bli sjekket ut i forhold til ran i Oslo den siste tida. Seinest fredag ranet to personer en urmakerforretning i Prinsens gate.

- Også her var det to gjerningsmenn. Ifølge vitneavhørene, er disse i samme aldersgruppe - og med samme utseende - som ranerne av gullsmedbutikken i dag.

Skogen sjekkes

En drosjesjåfør meldte fra til politiet etter at han så en bil som passer til beskrivelsen av fluktbilen i svært stor fart oppover Sørkedalsveien fra Røa-krysset tidligere i dag. Flere patruljebiler lette etter en rød Ford Scorpio i Sørkedalen.

- Bilen ble observert i høy fart i Sørkedalsveien. Der forsvant den etter hvert i høy hastighet. Politipatruljene er nå dimmittert, forteller vaktlederen.

Leteaksjon

Tidligere i dag lette politiet politiet etter de to ranerne i Sørkedalen hvor de satte opp sperringer og kontrollerte alle bilene.

Ingen fikk slippe inn, med unntak av et begravelsesfølge og en septikbil.

Golfbanen på Bogstad ble gjennomført. - Alle 18 hull, sa en tjenestemann til Dagbladet.no.

Skogvesenet hjelper politiet med å sjekke skogsbilveier og hytter i området.

Umaskerte

Ranerne var væpnet og umaskerte. De truet innehaveren med våpen og ranet er ifølge politiet filmet på video.

Den ene raneren var ifølge politiet kledd i mørk dressjakke og slips og var ca 180 cm. høy. Den andre hadde en mørk treningsdress. Begge hadde lue og solbriller. Gjerningsmennene forsvant i en rød Scorpio.