Politijakt på 10-åring bak rattet

Kjørte på begge sider av veien i 90 kilometer i timen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Like før klokka 10 i formiddag fikk politiet i Sør-Trøndelag inn flere nødmeldinger fra personer som observerte en vinglete bil på E39 like ved Orkanger.

Personbilen kjørte både på høyre og venstre side av veien, og etter en snartur innom Orkanger, gikk ferden videre på E39 i retning mot Trondheim.

Et av vitnene fortalte at det så ut som et barn satt bak rattet. Det viste seg å stemme - en ti år gammel gutt sørget for å skremme bilister og politiet i området.

Fulgte etter

- Vi fikk vitnet til å legge seg bak bilen i trygg avstand, for å følge med på i hvilken retning den kjørte, forteller Morten Stene, operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Politiet tok deretter kontakt med vegtrafikksentralen som sørget for at tunnelene i området ble stengt.

- Men dette tok jo litt tid, og det var veldig nære at dette gikk galt. Heldigvis ble ingen andre biler truffet, men gutten skal ha kjørt inn i et autovern, sier Stene.

E39 er en sterk trafikkert strekning med mye tungtrafikk. Ifølge vitnet holdt 10-åringen en fart på mellom 60 og 90 kilometer i timen.

FARLIG FERD: Dette kunne ha gått veldig galt, sier poliet om 10-åringens kjøretur på E39 i Sør-Trøndelag.
FARLIG FERD: Dette kunne ha gått veldig galt, sier poliet om 10-åringens kjøretur på E39 i Sør-Trøndelag. Vis mer

Punkterte
Rundt 15 minutter etter at vitnet la seg på to hjul bak den unge sjåføren, fikk politiet dirigert to politipatruljer foran og bak bilen like ved bomstasjonen på Øysand. 10-åringen stanset til slutt bilen uten dramatikk, men bilen skal på dette tidspunktet ha punktert.

- Gutten er nå tatt hånd om av barnevernsvakta, sier Stene, som ikke ønsker å fortelle noe mer om verken den unge sjåføren eller motivet for den risikable kjøreturen.

Politijakt på 10-åring bak rattet