Politijakt på drosjesjåfør

Politiet jakter nå på en drosjesjåfør som skal ha begått seksuelle overgrep mot en 16 år gammel passasjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 16 år gamle jenta skal ha tatt drosje fra et privathus i Oslo til Skjetten ved 03-tida natt til i går. I går forklarte jenta til politiet at sjåføren stoppet flere ganger på veien fra hovedstaden.

Politiet er sikre på at de skal få tak i drosjesjåføren innen kort tid. Det opplyser kilder i politiet til Dagbladet.

De håper drosjenæringen kan være med på å avsløre gjerningsmannen.

Ikke helt sikre

Avhørene av 16-åringen ble i formiddag avsluttet. I avhøret kunne hun ikke gi politiet drosjenummeret. Jenta forklarte at hun ble antastet flere ganger av drosjesjåføren.

- Vi vil ikke si noe om hvor disse seksuelle overgrepene skal ha funnet sted. Vi vil heller ikke kommentere detaljer fra avhøret av jenta, sier jourhavende Irlin Irgens ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Etter det Dagbladet får opplyst, var politiet seint i går kveld ikke hundre prosent sikre på hvilket drosjeselskap sjåføren jobber for.

Vil hjelpe

- Vi er ikke kontaktet av politiet, men dersom det kommer en slik forespørsel, skal vi selvsagt hjelpe politiet på alle måter. Det er i vår interesse og ikke minst vår plikt, sier trafikksjef Jon Hoel ved Nedre Romerike Taxi til Dagbladet.

Politiet på Romerike har imidlertid tatt en telefon til Oslo Taxi. Det bekrefter styreleder Wiggo Johansen overfor Dagbladet.

- De stilte oss noen få spørsmål. Det var alt, sier Johansen.

Trafikkovervåking

Når politiet har fått bekreftet hvilket selskap sjåføren jobber for, kan det bli en rimelig enkel sak å finne ut hvilken drosje som kjørte jenta. De fleste drosjeselskapene trafikkovervåker nemlig sine biler.

Politiavdelingssjef Odd Thoresen på Romerike sier at jenta har gitt et signalement av både bil og sjåfør, men politiet vil foreløpig ikke gå ut med disse opplysningene.