Politijakt på fem ukjente personer

KRISTIANSAND/OSLO (Dagbladet): Politiet kan være i ferd med å sirkle inn morderen som 19. mai myrdet Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10). Etter omfattende registreringer og alibisjekk står politiet igjen med fem eller seks observasjoner av uidentifiserte personer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Sannsynligheten er stor for at noen av disse har hatt noe med drapene å gjøre eller at de sitter inne med verdifull informasjon, sier kriminalsjef Arne Pedersen.

For halvannen uke siden satt politiet med 140 observasjoner av personer som var i Baneheia i tidsrommet rundt drapene. Etterforskerne har klart å sjekke ut størsteparten av dem.

Etterlysning

Pedersen oppfordrer innstendig om at personer som var i Baneheia mellom klokka 18.00 og 20.15 fredag 19. mai om å melde seg. Det er sannsynlig at personer som befant seg i Baneheia på tur kan ha trodd at det ikke var nødvendig å registrere seg hos politiet.

- Vi er uansett svært interessert i å komme i kontakt med absolutt alle som var i Baneheia i dette tidsrommet, understreker kriminalsjef Pedersen.

Han opplyser at politiet trolig vil gå ut med nærmere etterlysninger når man forhåpentligvis sitter igjen med bare to- tre uidentifiserte personer.

Kriminalsjefen understreker at etterforskerne også har tatt høyde for at morderen ikke er blant de fem- seks observasjonene som det nå jobbes intenst med.

- Det vil ikke sende noen sjokkbølger mot oss hvis gjerningsmannen likevel ikke befinner seg i dette materialet, sier Pedersen.

I tillegg til observasjonene av personer sett i Baneheia, er det lagt mye arbeid i å sjekke hvor tidligere volds- og sedelighetsdømte personer befant seg på drapstidspunktet.

Hjelp fra andre

Andre politidistrikt har sendt opplysninger om mange potensielle gjerningsmenn.

Kriminalsjef Pedersen sier det er indikasjoner på at straffedømte på permisjon i disse kategoriene har vært på Sørlandet da jentene ble drept.

Politiet har full oversikt over alle sikringsdømte fra Kristiansand på frigang, og personer som var underlagt psykiatrisk helsevern, da drapene skjedde. Det skal dreie seg om i underkant av ti personer.

Kristiansand-politiet venter nå på de første tekniske rapportene fra Kripos. Dagbladet får opplyst at de første rapportene trolig ikke inneholder oppsiktsvekkende informasjon. Kripos har så langt ikke bedt om hjelp fra utenlandske eksperter i det omfattende analysearbeidet.