Politijakt på godteri-mann

ORKDAL (Dagbladet): Politiet i Orkdal i Sør-Trøndelag leter nå etter en ukjent mann som ved flere anledninger har forsøkt å lokke med seg unger inn i en bil. Samtidig settes det i gang ny etterforskning på Nordmøre, for å finne ut om den forsvunne fireåringen Bjørnar Torvik ble kidnappet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet forstår at publikum kan finne på å se de to sakene i sammenheng, men det skal ikke være noen grunn til dette.

- Da jeg hørte om Bjørnar-saken i radioen igjen, tenkte jeg at nå ville det bli mer oppmerksomhet om det som skjer her hos oss, sier lensmannsfullmektig Stein Wormdal i Orkdal til Dagbladet.

Kjører barna

Foreldre i Orkdal har nå begynt å kjøre ungene sine til og fra skolen, etter tre skremmende opplevelser i det siste.

En mann som kjører en gråblå, større bil skal ha tilbudt ungene skyss og forsøkt å lokke med godterier. Han har ikke brukt makt mot ungene, som har stukket av fra den pågående mannen.

- Det er likhetstrekk mellom de tre tilfellene. Foreldre har kontaktet oss, helt uavhengig av hverandre. Folk er opptatt av saken og vi ser svært alvorlig på dette, sier lensmannsfullmektig Wormdal som ber foreldre og unger i Orkdal være på vakt.

Ble redd

- Jeg ble redd, forteller åtte år gamle Tone Elisabeth Krokdal, som ble stanset av en fremmed mann da hun var på vei til en venninne forleden dag etter at det hadde blitt mørkt ute.
Mannen som stanset henne, kom ut av bilen og stilte seg tett inntil henne. Da Tone Elisabeth takket nei til et tilbud om godteri, skal mannen ha blitt sint, og jenta løp det hun kunne.

Nå er åtteåringen redd for å gå ut om kvelden og holder seg helst innendørs.

Tre steder

Episodene politiet sjekker fant sted tre forskjellige steder i Orkdal: Fannrem (12. november), Gjølme (23. november) og Orkanger (3. desember).

«Godterimannen» har operert til forskjellige tider på døgnet - om morgenen, ettermiddagen og om kvelden.