Politijakt på industrisekk

STAVANGER: Sekken som ble lagt i kummen sammen med Tina Jørgensen er det viktigste sporet i jakten på drapsmannen. Politiet tror sekken stammer fra en bedrift tilknyttet oljeindustrien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskerne vet ikke hva drapsmannen brukte sekken til. Men de har slått fast at han først puttet sekken ned i kummen, og deretter la Tina oppå. Ifølge kriminalsjef Bjørn Andersen er det ingenting som tyder på at den drepte har vært oppi sekken.

Politiet er fullt klar over at både landbruket, fiskeftrindustrien og andre bransjer bruker slike sekker. Men man har opplysninger som gjør det svært sannsynlig at sekken har opphav i oljerelatert virksomhet.

Spesialsekk

Der kalles slike sekker «big bags», og har en rekke bruksområder. Salt, slam og tørre kjemikalier fraktes ofte i dem. Storsekkene brukes også til å flytte uhåndterlige gjenstander, for eksempel tunge kjettinger.

Spørsmålet er hvordan drapsmannen har kommet over sekken han brukte etter at han tok livet av Tina. Hadde han den liggende i bilen, eller måtte han hente den et sted? Det er ikke mange som har bulksekker liggende hjemme, og man kan ikke gå og kjøpe dem i butikken.

Drapsmannen har hatt tilgang til en spesialsekk som er fullstendig ukjent for de fleste andre. Dette kan til sjuende og sist føre politiet på sporet av gjerningsmannen.

Sløv kniv

Den mystiske glassfibersekken står nå i sentrum for jakten på Tina Jørgensens drapsmann. Finner politiet ut hvordan morderen fikk tak i sekken, øker sjansene dramatisk for å finne den skyldige.

Etterforskernes store mysterium er hullet som er skåret ut i toppen av sekken.

- Hullet er skåret ut med en sløv kniv, sier politiavdelingssjef Torbjørn Knutsen. Han ber nå om tips som kan forklare om det er vanlig å lage slike hull, og hva som kan være hensikten med det.

<B>MYSTISK HULL:</B>Politiavdelingens- sjef vil vite mer om sekken som er brukt. Han ønsker tips om sekken som er skåret av i toppen av sekken, som han her viser på tegningen.