Politijakt på raner og gissel

To kvinnelige ansatte hos Kiwi på Hauketo i Oslo så raneren forsvinne ut sammen med en kunde. Seint i går kveld sto politiet uten spor etter både raneren og kunden han tok med i bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kunden var heller ikke meldt savnet. En av politiets teorier er at kunden ble tatt med som gissel. - Vi tar saken svært alvorlig og bruker store ressurser på letingen, sier politiinspektør Ramsus Woxholt ved Oslo politikammer.

Kriminalvakta ved Oslo politidistrikt opplyste seint i går kveld til Dagbladet at de sto uten spor etter ransmann, ransbil og det mulige gisselet.

Ikke meldt savnet

Mannen som raneren tok med i bilen, var mellom 25 og 30 år. Seint i går kveld ville politiet verken bekrefte eller avkrefte om mannen som forlot butikken sammen med raneren gjorde det frivillig. Ingen menn i den aktuelle alderen fra Oslo var meldt savnet i går, og ingen hadde meldt seg for politiet.

Politiets hovedvitner i saken er to kvinner i begynnelsen av 20-åra som var på jobb da raneren slo til ved stengetid klokka 23.00 fredag kveld. De ble avhørt på Holmlia politistasjon i går.

Ifølge vitnene skal ransmannen ha truet med seg en mann som de oppfattet som vanlig kunde. Han skal ha blitt tvunget til å kjøre sammen med raneren fra stedet i sin egen bil. Flere politipatruljer lette natt til lørdag etter bilen.

Revolver

Raneren, en mann mellom 20 og 30 år, truet de ansatte og kunden med revolver, og fikk tilgang til kontantene i butikkens pengeskap. Politiet vil ikke opplyse noe om utbyttet, men ifølge TV2 skal det være på 50000 kroner.

De ansatte ble bundet fast på butikkens bakrom, og ble ikke funnet før den enes samboer oppsøkte butikken ved 01-tida natt til lørdag og hørte rop om hjelp.

Kunden skal også ha blitt bundet før han ble ført ut til sin egen bil som han og raneren kjørte bort med.

Leter etter Audi

Politiet lette i går etter en lys Audi. Årsaken til dette er at kunden i samtale med en av de to kvinnene skal ha fortalt at han hadde slik bil. Kvinnene skal også ha observert kunden i butikken tidligere.

Raneren var ikke maskert, og det ble ikke løsnet skudd. Politiet oppfordrer vitner til å ta kontakt.

<B>SPOR:Inngangsdøra på Kiwi Hauketo vaR flekkete etter polititeknikernes jakt etter fingeravtrykk.