Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politijakt på rømt fange

Søker etter mann som rømte fra Kongsvinger Fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siste: Mannen er nå pågrepet, melder Hedmark politidistrikt klokken 8.40.

Det er igangsatt en politijakt i Hedmark, etter at en innsatt ved Kongsvinger fengsel har rømt. Det melder Hedmark politidistrikt på Twitter.

- Fengselet kontaktet oss etter å ha sett på et overvåkingskamera at fangen hoppet ut av et vindu og over et gjerde, opplyser operasjonsleder Trond Sulen til Dagbladet.

Ba om helikopter-bistand Politiet fikk melding fra fengselet klokka 02.29 natt til søndag. Hedmark politidistrikt har bedt om bistand fra Oslo politidistrikt.

- Vi tok kontakt for å høre om de kunne bistå med helikopter i søket, men på grunn av dårlig flyvær kunne de ikke lette, forteller Sulen.

• Er du på stedet? Har du tips, innspill, bilder eller video? Tips oss på 2400@dagbladet.no. ring oss på 24 00 00 00 eller send SMS/MMS til 2400@dagbladet.no.

Politiet leter nå i området rundt fengselet, og i Kongsvinger forøvrig.

- Vi har tre patruljer ute i Kongsvinger som leter etter vedkommende, foreløpig uten hell. Vi kommer til å fortsette søket utover natta, sier operasjonslederen til Dagbladet. 

To uker siden sist Ifølge politiet skal fangen ha sonet på en avdeling med lav sikkerhet. Mannen beskrives som mørk i huden og er 190 centimeter høy, melder politiet. Politiet vet ikke hva slags klær mannen har på seg.

Kongsvinger fengsel holder til to steder i byen og har i alt 117 plasser, går det fram av fengselets nettsider. På Vardåsen like nord for byen ligger fengselets nye del, og i sentrum ligger den eldre delen, skriver NTB.

Det er bare snaue to uker siden to innsatte klarte å rømme fra den gamle delen av Kongsvinger fengsel. Etter en omfattende leting med helikopter, hunder og bilpatruljer ble de pågrepet etter tre timer bak et industribygg i byen, melder nyhetsbyrået.

Saken oppdateres!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!