Politijakt på rømt fange

Søker etter mann som rømte fra Kongsvinger Fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siste: Mannen er nå pågrepet, melder Hedmark politidistrikt klokken 8.40.

Det er igangsatt en politijakt i Hedmark, etter at en innsatt ved Kongsvinger fengsel har rømt. Det melder Hedmark politidistrikt på Twitter.

- Fengselet kontaktet oss etter å ha sett på et overvåkingskamera at fangen hoppet ut av et vindu og over et gjerde, opplyser operasjonsleder Trond Sulen til Dagbladet.

Ba om helikopter-bistand Politiet fikk melding fra fengselet klokka 02.29 natt til søndag. Hedmark politidistrikt har bedt om bistand fra Oslo politidistrikt.

- Vi tok kontakt for å høre om de kunne bistå med helikopter i søket, men på grunn av dårlig flyvær kunne de ikke lette, forteller Sulen.

• Er du på stedet? Har du tips, innspill, bilder eller video? Tips oss på 2400@dagbladet.no. ring oss på 24 00 00 00 eller send SMS/MMS til 2400@dagbladet.no.

Politiet leter nå i området rundt fengselet, og i Kongsvinger forøvrig.

- Vi har tre patruljer ute i Kongsvinger som leter etter vedkommende, foreløpig uten hell. Vi kommer til å fortsette søket utover natta, sier operasjonslederen til Dagbladet. 

To uker siden sist Ifølge politiet skal fangen ha sonet på en avdeling med lav sikkerhet. Mannen beskrives som mørk i huden og er 190 centimeter høy, melder politiet. Politiet vet ikke hva slags klær mannen har på seg.

Kongsvinger fengsel holder til to steder i byen og har i alt 117 plasser, går det fram av fengselets nettsider. På Vardåsen like nord for byen ligger fengselets nye del, og i sentrum ligger den eldre delen, skriver NTB.

Det er bare snaue to uker siden to innsatte klarte å rømme fra den gamle delen av Kongsvinger fengsel. Etter en omfattende leting med helikopter, hunder og bilpatruljer ble de pågrepet etter tre timer bak et industribygg i byen, melder nyhetsbyrået.

Saken oppdateres!