Politijakt på rømt fange

Politiet i Oslo jakter på en 26 år gammel mann som rømte fra Oslo Kretsfengsel i formiddag. Mannen hoppet inn i en Volvo lastebil som stod ved fengselskjøkkenet - før han kjørte gjennom to rulleporter og ut av fengselet. Bilen er funnet, men 26-åringen er fremdeles på frifot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Episoden fra Oslo Kretsfengsel i formiddag kunne vært hentet fra en real actionfilm: Fangen var inne i fengselets kjøkken. Herfra så han en hvit Volvo lastebil med blått kapell. Bilen var inne på fengselsområdet for å levere mat og det var ingen mennesker i Volvoen. 26-åringen så sitt snitt til å ta bilen og han kastet seg inn i bilen, kjørte i full fart gjennom to rulleporter og ut i friheten.

- Rulleportene er ødelagt. Deretter kjørte mannen ut i Åkebergveien, hvor han kjørte ned noen trafikkskilt og sneiet borti en parkert bil, sier Per Arve Bakke ved Oslo politikammer til Dagbladet :på nettet.

Bilen funnet

Politiet har funnet den stjålne lastebilen i Skøyen Allé på Oppsal.

Klokken 17.30 i dag er fremdeles 26-åringen ute på frifot. Politiet har åtte-ni biler ute i Oslos gater, men vet ikke hvor mannen befinner seg.

Ikke farlig

- Mannen er godt kjent av politiet, men etter det jeg vet, er han ikke farlig, sier operasjonsleder Per Arve Bakke ved Oslo politikammer til Dagbladet :på nettet. 26-åringen er dømt for flere kriminelle forhold, deriblant flere ran.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer