Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politijakt på tobakksraner

Bevæpnet politi jakter fortsatt på mannen som i formiddag kapret en varebil full av sigaretter og tobakk i Oslo. Ingen har sett raneren som er bevæpnet og som anses som farlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Raneren skal ha fått med seg tobakk og sigaretter for flere hundre tusen kroner. Politiet anser mannen som farlig, og jakten på ham fortsetter i ettermiddag og i kveld. Raneren var ved 20.30-tida fortsatt ikke pågrepet.

- Vi har ikke mottatt noen tips fra folk som har sett mannen, og har ingen spor å gå etter. Avhørene av sjåføren har ikke ført oss nærmere raneren, og teknikerne jobber fortsatt med å sikre spor i bilen, sier Kjell Pedersen, vaktleder på kriminalavdelingen i Oslo-politiet, til Dagbladet.no.

Varebilen som ble kapret kom fra Tiedemanns Tobaksfabrik på Bryn, og skulle levere røyk til forretninger.

- Bilen hadde vært innom noen steder før den ble ranet. Vi veit ikke hvor mange sigaretter som var i bilen da ranet ble begått, sier operasjonsleder Per Arve Bakke ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Bilen ble stanset i krysset Nordstrandsveien/Mosseveien. Kapreren skal da ha stått midt i veien og viftet med en pistol.

Sjåføren av varebilen ble truet til å kjøre over Hauketo til Ingierstrand. Der ble sigarettene lastet ut av varebilen og inn i en annen bil.

Politiet fikk først melding ved 11-tida, rundt én time etter at ranet ble begått.

- Grunnen til at det tok så lang tid, kan være at sjåføren var lenket fast til rattet, sier Bakke. Han veit foreløpig ikke hva sjåføren ble lenket fast med.

Sjåføren skal ikke ha blitt skadd under ranet.

Det er ikke klart om det var flere gjerningsmenn.

- Så langt er det bare snakk om én raner. Men vi veit ikke om bilen som røyken ble lastet til hadde kjørt etter varebilen, eller om den var plassert på Ingierstrand på forhånd, sier Bakke.

Føreren av varebilen skal avhøres i løpet av dagen.

Politiet har et svært generelt signalement av gjerningsmannen. Han er mellom 20 og 30 år, og snakket oslodialekt. Mannen var iført blå joggedress med hvite striper langs ermene. Han er rundt 180 centimeter høy, har lyst hår og er kraftig. Han var ikke maskert, men hadde på seg solbriller og caps.

Politiet er svært interessert i å komme i kontakt med vitner som kan ha sett bilen enten ved Nordstrandsveien/Mosseveien, eller under omlastingen på Ingierstrand.

DYRBAR LAST: Her på Ingierstrand ble varebilen fra Tiedemanns Tobaksfabrik pistolranet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media