Politijakt på ukjent venn

Politiet vil sjekke alle telefonsamtaler Reidun Hardang Natadal (39) har hatt den siste måneden. Politiet jakter på en mulig hemmelig venn, som kan føre til at hun blir funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NOTODDEN (Dagbladet): Politistasjonssjef Helge Folserås ved Notodden politistasjon bekrefter at etterforskerne vil sjekke alle telefonsamtaler Reidun Hardang Natadal har ringt og mottatt den siste måneden.

- Dette gjør vi for å undersøke om Reidun har hatt en bekjent som vi ikke kjenner til, sier politistasjonssjefen.

Rød kassebil

Vitner har forklart at en liten rød kassebil var parkert utenfor Reiduns bolig fredag kveld. Til tross for at politiet flere ganger har etterlyst bilen og føreren, har ennå ingen meldt seg.

Politiet har ingen opplysninger om vedkommende som kjørte bilen. Bilen beskrives som en liten rød kassebil, med doble bakdører.

- Vi er svært interessert i å komme i kontakt med vedkommende som kjørte den røde kassebilen, sier politioverbetjent Jan Henrik Henriksen.

Sjekker SMS

Politiet mener det er merkelig at føreren av den røde kassebilen ikke har meldt seg.

En av Kripos-etterforskerne som kom til Notodden i går, er ekspert på å analysere elektroniske spor.

- Vi skal undersøke om det er en forsinkelse i SMS-systemet. Spørsmålet er om forsinkelser kan føre til at slike meldinger blir registrert hos mottaker seinere enn de er sendt fra avsender. Dette skal Kripos' elektronikkekspert granske nærmere, sier Folserås.

Den siste SMS-meldingen politiet har registrert fra Reiduns mobil, ble sendt til kjæresten, og var datert klokka 4.50 natt til søndag.

Full drapsalarm

Politiet etterforsker ennå Reiduns forsvinning som en savnetsak, men mener at de kan stå foran en langvarig drapsetterforskning.

I praksis har politiet slått full drapsalarm. Ved siden av voldsteamet fra Gamal Hosein-saken, er Kripos nå tungt inne i etterforskningen.

I går sjekket politiet på ny avhørene av vitner, i håp om å finne nye opplysninger.

- Ingen av vitnene er alibisjekket, sier politiadvokat Jon H. Borgen i Telemark politidistrikt.

Leiligheten til Reidun i Haavar Gibøens gate på Notodden er plombert og avlåst av politiet. Politiet har ikke ransaket andre boliger i jakten på henne.

- Vi tror ikke hun gjemmer seg noe sted, sier Folserås.

Sett lørdag kveld

Et ektepar mener de så Reidun ved krysset Henrik Wergelands gate/Sykehusveien ved 20-tida lørdag. Politiet ønsker flere observasjoner, før de fester hundre prosent lit til observasjonen.

- Vitnene kjente Reidun fra tidligere. Vi vet ikke hvor hun da var på vei, sier politioverbetjent Jan Henrik Henriksen.

Kripos-overbetjentene Kjersti Helland og Gro Jomås kom i går kveld til Notodden. De skal vurdere vitneavhørene og eventuelt innkalle vitner til nye og avhør.

LETER: Søkene med miniubåt var i går resultatløse. Familie, venner og politi vil i dag fortsette søkene etter Reidun i Tinnåa, som renner gjennom Notodden.