Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politijakt på voldsmenn etter brutale ran i Oslo

Politiet jaktet ved 5-tiden lørdag morgen på tre yngre menn, som trolig står bak ranet av to personer i Oslo sentrum natt til lørdag. I forbindelse med ett av ranet skal et skudd ha blitt avfyrt fra et håndvåpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det første ranet skjedde i nærheten av BI, nederst i Trondheimsveien på Grünerløkka. En mann ble fraranet lommebok, bankkort og mobiltelefon av tre yngre gjerningsmenn. Ranerne tok også skoene hans før han klarte å komme seg unna. Da ble det avfyrt et skudd, trolig fra en pistol. Heldigvis ble ingen truffet av skuddet, sier operasjonsleder Harald Skjelbreid ved Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om ranet klokken 3.40. Cirka 20 minutter senere ble en annen mann brutalt ranet. Politiet tror det kan være de samme gjerningsmennene som står bak begge hendelsene, og jakter i morgentimene lørdag på tre yngre menn av afrikansk opprinnelse.

- Dette ranet skjedde ved Møllergata skole. Offeret er blitt påført hodeskader og er fraktet til Ullevål universitetssykehus. Han ble fraranet penger og noe vin han hadde i en sekk, sier Skjelbreid.

Én av gjerningsmennene tok senere på natten en drosje til Frognerparken sammen med tre andre menn, der en mengde mennesker er samlet i forbindelse med solformørkelsen lørdag morgen.

- Siden det er så mange folk samlet, våger vi ikke gå inn i parken med uniformert politi. I stedet står vi vakt ved utgangene og ser an situasjonen. Men det er jo uansett vanskelig å finne ham vi leter, sier operasjonslederen.

Politiet vet ikke hvor de andre to gjerningsmennene befinner seg.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media